2018-04-20 00:34:17
Φωτογραφία για ΑΑΔΕ: Απευθείας με κάρτα η πληρωμή φόρων στο Taxis
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, δεν προβλέπεται η πληρωμή σε άτοκες δόσεις, ενδεχομένως διότι η κάθε τράπεζα ακολουθεί διαφορετική πολιτική -Πώς θα γίνεται η συναλλαγή

Την πληρωμή μέρους ή του συνόλου των φορολογικών υποχρεώσεων μέσω κάρτας απευθείας στο Taxis, εγκαινιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η σχετική απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ δεν προβλέπει και την δυνατότητα πληρωμής της οφειλής σε άτοκες δόσεις, ενδεχομένως διότι η κάθε τράπεζα ακολουθεί διαφορετική πολιτική στις πληρωμές με άτοκες δόσεις που προσφέρει στους πελάτες της. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί θα προτιμήσουν να πληρώσουν όπως πλήρωναν και στο παρελθόν, προκειμένου να επωφεληθούν από τις άτοκες δόσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση (ΠΟΛ 1071/2018) που υπογράφει ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κύριος Γιώργος Πιτσιλής:

1. Η πληρωμή των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. ατομικών οφειλών (φυσικών και μη προσώπων) δύναται να διενεργείται με τη χρήση καρτών πληρωμών, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του Taxisnet στη διαδικτυακή πύλη της Α.Α.Δ.Ε.

2. Ο χρήστης επιλέγει την οφειλή ή τις οφειλές που επιθυμεί να πληρώσει και προσδιορίζει το ακριβές ποσό που θέλει να καταβάλει για αυτές.

3. Η συναλλαγή ολοκληρώνεται στο διαδικτυακό περιβάλλον της ΔΙΑ.Σ. –Διατραπεζικά Συστήματα. Η Α.Α.Δ.Ε. δεν διατηρεί πρόσβαση σε στοιχεία της κάρτας, όπως τον αριθμό, την ημερομηνία λήξης και τον αριθμό ασφάλειας της.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ