2018-04-21 21:00:27
Φωτογραφία για Γιατί το νοικοκυριό είναι μια πρώτης τάξης ψυχοσωματική άσκηση;
Όχι, μην εκλάβεις τη νοικοκυροσύνη ως μια ακόμα αγγαρεία αλλά ως ένα είδος άσκησης, που (όσο και αν ακούγεται περίεργο) αφαιρεί το άγχος και ξεκουράζει τον εγκέφαλο! Και φυσικά σε κρατάει σε φόρμα.

Ψυχολογικά οφέλη

Την ώρα που καθαρίζεις και τακτοποιείς ξεχνάς τις έγνοιες σου και απελευθερώνεσαι από τις ανησυχίες σου. Σύμφωνα με έρευνα βρετανικού πανεπιστημίου, εικοσάλεπτη καθημερινή ενασχόληση με τις οικιακές εργασίες περιορίζει τις διαταραχές της διάθεσης.

Επίσης ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι καταπραΰνει και ηρεμεί τον ψυχισμό. Η τάξη και η καθαριότητα είναι ευεργετικές τόσο για την προσωπική μας ευημερία όσο και των δικών μας ανθρώπων.

Εγκεφαλικά οφέλη

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το νοικοκυριό είναι μια δραστηριότητα, που ξεκουράζει τον εγκέφαλο. Όταν μάλιστα την κάνεις με αυτοσυγκέντρωση και προσήλωση ξεχνώντας το πριν και το μετά και ζώντας το τώρα, προσφέρει μια ευχάριστη ενασχόληση βουδιστικού χαρακτήρα.


Επιπλέον, τα οικοκυρικά ενισχύουν τη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης. Χωρίς να το συνειδητοποιούμε, ο εγκέφαλος εργάζεται ανασύροντας μνήμες για τον χώρο και τα αντικείμενα, επεξεργάζεται διακοσμητικές και πρακτικές ιδέες και εξασκεί την ικανότητα αντίληψης του χώρου.

Σωματικά οφέλη

Αν υπάρχει μια ανέξοδη μορφή αθλητισμού στο σπίτι, αυτό είναι το νοικοκυριό. Πρόκειται για πλήρες άθλημα, αφού ασκεί όλα τα μέρη του σώματος, ειδικά όταν επιδιδόμαστε σε εξονυχιστικό καθάρισμα ή όταν αλλάζουμε τον εποχιακό ρουχισμό. Ραχιαίοι και δικέφαλοι μύες, γλουτοί και μηροί μπαίνουν όλοι στο παιχνίδι και ασκούνται. Ειδικά δε το πλύσιμο των παραθύρων αποτελεί μέρος της προπόνησης ανατολίτικων πολεμικών τεχνών. Γενικά πρόκειται για μια ήπια άσκηση με καρδιαγγειακά οφέλη, που γίνεται ακόμα καλύτερη όταν συνοδεύεται από ρυθμικές, βαθιές αναπνοές.

Νοικοκυριό και ευτυχία

Και μια είδηση που ήρθε να χαϊδέψει ευχάριστα τα αφτιά των…νοικοκυρεμένων γυναικών: Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ σε περισσότερους από 1.000 άντρες, όσοι κάνουν δουλειές του σπιτιού και αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα παιδιά τους – ανακουφίζοντας την εργαζόμενη γυναίκα τους, είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο ήρεμοι.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ