2018-04-22 11:36:37
Φωτογραφία για ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Να απελευθερώσουν τους δύο κρατούμενους το συντομότερο δυνατόν και να τους αφήσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, κάλεσε τις τουρκικές αρχές η πράσινη Σουηδή ευρωβουλευτής, Μπόντιλ Βαλέρο, εισηγούμενη θετικά στο σχετικό ψήφισμα προς το Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο υπερψηφίστηκε εν τέλει με συντριπτική πλειοψηφία. Στην τοποθέτησή της στο Ευρωκοινοβούλιο η πράσινη ευρωβουλευτής αναφέρθηκε κατ΄ αρχήν στις πολυάριθμες περιπτώσεις που η Τουρκία απασχόλησε το Ευρωκοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια και, ως επί το πλείστον, για θέματα που αφορούν τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Απέδωσε δε τη στάση της Τουρκίας σε προσπάθεια επίδειξης δύναμης στα πλαίσια του όλο και πιο έντονου διαλόγου της με την Ευρωπαϊκή Ένωσή και την Ελλάδα.

Σχετικά με την περίπτωση των δύο κρατουμένων Ελλήνων στρατιωτών, η κ. Βαλέρο τόνισε πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους ως κρατούμενοι να ενημερωθούν για τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται, δικαίωμα που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνει σεβαστό άμεσα. Αναφέρθηκε επίσης στον κίνδυνο εξευτελιστικής μεταχείρισης που αντιμετωπίζουν πολλοί κρατούμενοι στις τούρκικες φυλακές.


Σχολιάζοντας το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την απελευθέρωση των κρατούμενων στρατιωτών, η εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, Χριστίνα Ευθυμιάτου τόνισε: «Εξαιρετικής σημασίας η έγκριση του ψηφίσματος προς την Τουρκία σχετικά με το θέμα των Ελλήνων στρατιωτών, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και μάλιστα με ισχυρή πλειοψηφία. Θέτει ακριβώς το πρόβλημα στη σωστή του βάση και κλίμακα. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη οικογένεια είναι πάντα αλληλέγγυα στις προσπάθειες για μια πολιτική που θα αναδεικνύει τη συνοχή της Ευρώπης μέσα από τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εφαρμογή των κανόνων διεθνούς δικαίου, με στόχο την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την ειρηνική συνύπαρξη».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ