2018-04-22 21:22:24
Φωτογραφία για Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 1-0
Ο Απόλλων Σμύρνης εκμεταλλεύθηκε τα τραγικά λάθη του Ολυμπιακού στην άμυνα και την φλυαρία του στην επίθεση και πήρε τη νίκη (1-0) που τον διατηρεί μαθηματικά στη μεγάλη κατηγορία!

Χρειάστηκε να περάσουν 32 χρόνια για να πανηγυρίσει μια νίκη επί του Ολυμπιακού εντός έδρας και 22 για ένα «τρίποντο» επί των «ερυθρόλευκων» στο πρωτάθλημα, ωστόσο για τον Απόλλωνα άξιζε η αναμονή!

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου άντεξε στην πίεση στο καλό διάστημα του Ολυμπιακού στο ματς και όταν πια η ομάδα του Κόντη εμφάνισε τα γνωστά πολλά αγωνιστικά προβλήματά της, κράτησε με άνεση το υπέρ της από το 1ο λεπτό 1-0 και πανηγύρισε μια νίκη που την διατηρεί και μαθηματικά στη μεγάλη κατηγορία!

«Ίδιος» αλλά και πολύ διαφορετικός

Μετά το 5-1 επί της Κέρκυρας πριν μια βδομάδα, αποτέλεσμα που συνδυάστηκε με καλή εμφάνιση επιθετικά για τον Ολυμπιακό αλλά και με τις γνωστές προβληματικές αντιδράσεις στην άμυνα, ο Χρήστος Κόντης αποφάσισε να παρατάξει τους «ερυθρόλευκους» στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα με το ίδιο ακριβώς σχήμα για δεύτερη σερί αγωνιστή, κάτι που συνέβη μόλις για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα
. Όπως αποδείχθηκε πολύ γρήγορα στο ματς, τα αμυντικά ζητήματα των Πειραιωτών παρέμειναν... αναλλοίωτα, ενώ αντίθετα στην επίθεση, παρότι κατάφεραν να δημιουργήσουν ουκ ολίγες ευκαιρίες από νωρίς, δεν είχαν την ίδια αποτελεσματικότητα.

Τον έπιασε στον ύπνο Μόλις στο 29ο δευτερόλεπτου του αγώνα, ο Απόλλωνας κατάφερε μάλιστα να σοκάρει τους «ερυθρόλευκους» με ένα γρήγορο γκολ και να πάει το ματς σε τακτικό επίπεδο ακριβώς εκεί που ήθελε: πήρε κεφάλι στο σκορ, έκλεισε τους διαδρόμους προς την άμυνά του με διπλή και τριπλή ζώνη άμυνας και περίμενε υπομονετικά γύρω από την περιοχή του ψάχνοντας μια καλή αντεπίθεση για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ που θα έκανε τη ζωή του Ολυμπιακού πολύ δύσκολη πλέον.

Σκόρερ για την ομάδα του Παράσχου στο 1' ήταν ο Αλμπάνης με ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή μετά από συνεργασία του με Τσουκαλά – Ελμπάζ και τελική πάσα του τελευταίου. Μια φάση στην οποία κοιμήθηκε ολόκληρη η «ερυθρόλευκη» άμυνα, ειδικά από την πλευρά των Ομάρ και Νικολάου από την οποία έγινε η επίθεση.

Ξύπνησε, πίεσε, αστόχησε

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια χρειάστηκε 5-10 λεπτά για να ξεπεράσει το αρχικό σοκ και γρήγορα βρήκε ξανά την αυτοκυριαρχία και τα πατήματά του μέσα στο γήπεδο. Ο Απόλλωνας πάλι, όπως προαναφέρθηκε, προσπάθησε να αρχικά να πιέσει στη μεσαία γραμμή όμως γρήγορα έχασε αρκετά μέτρα στο γήπεδο και αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο στο ματς. Έστω κι έτσι όμως, η ομάδα του Παράσχου κατάφερε επί της ουσίας να αμυνθεί αποτελεσματικά, αφού παρά τις αρκετές ευκαιρίες του Ολυμπιακού στα επόμενα λεπτά του πρώτου μέρους, το 1-0 παρέμεινε ως το φινάλε του.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε στο 9' όταν ο Φορτούνης είδε την κίνηση του Κούτρη και του έβγαλε την κάθετη μέσα στην περιοχή, όμως ο Χουάντερσον βγήκε γρήγορα και τον πρόλαβε πριν σουτάρει. Πάνω σε αυτή τη φάση ο μπακ του Ολυμπιακού πάντως τραυματίστηκε στον ώμο και 4 λεπτά μετά αντικαταστάθηκε από τον Χατζισαφί. Από αυτό το σημείο και μετά, ουσιαστικά το ματς έγινε... μονότονο, με τους «ερυθρόλευκους» σταθερά σε θέση επίθεσης και την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να αμύνεται αποτελεσματικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ορεξάτος Φορτούνης αλλά και μοιραίος

Στο 15' ο Φορτούνης καθυστέρησε να σουτάρει παρότι βρέθηκε σε καλή θέση, ενώ ένα λεπτό μετά η κοντινή κεφαλιά του μετά τη σέντρα του Μάριν πέρασε ελάχιστα άουτ σε μια μεγάλη ευκαιρία. Στο 22', ξανά μετά από συνεργασία με τον Γερμανό, ο Τρικαλινός χαφ είχε σουτ στο δοκάρι και άουτ από το ύψος της περιοχής. Υπό καλές προϋποθέσεις έγινε και το σουτ του Ανσαριφάρντ στο 24' που κόντραρε όμως και πέρασε κόρνερ, ενώ η επόμενη φάση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 36' με το σουτ άουτ του Φορτούνη έπειτα από πάσα του Ταχτσίδη στην αντεπίθεση.

Ένα λεπτό μετά, ο Χουάντερσον μπλόκαρε μια κεφαλιά του Ένγκελς, ενώ στο ίδιο διάστημα και μέχρι αυτό το σημείο ο Απόλλωνας είχε να επιδείξει μονάχα μια κακή προβολή του Ελμπάζ στο 32' και μια κεφαλιά του ίδιου άουτ τρία λεπτά νωρίτερα. Ο Ολυμπιακός πίεσε και πάλι στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, όμως τίποτα δεν άλλαξε. Στα πρώτα 45 λεπτά οι τελικές ήταν 2(1) – 7(3) για τους «ερυθρόλευκους» και η κατοχή μπάλας στο 70% υπέρ τους.

Το πάλεψε για λίγο και το... παράτησε

Η διάθεση και οι αντοχές του Ολυμπιακού στην επανάληψη «εμφανίστηκαν» παρά μονάχα για περίπου ένα τέταρτο. Οι παίκτες του Κόντη πίεσαν έντονα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα και τα... κουράγια -σωματικά και πνευματικά- στέρευαν, ο Απόλλωνας ήταν αυτός που πλέον διαχειριζόταν με άνεση το αποτέλεσμα.

Στο 50' ο Φορτούνης και πάλι ήταν αυτός που απείλησε με την κεφαλιά του άουτ, ίδια κατάληξη είχε και αυτή του Ένγκελς στο 53' ενώ στο 56' ο Ολυμπιακός είχε ουσιαστικά την μοναδική κλασική ευκαιρία του στο δεύτερο ημίχρονο όταν μετά από κάθετη του Φορτούνη για τον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός σούταρε άουτ από καλή θέση στην περιοχή. Μετά από ένα ακόμη σουτ του Ανδρούτσου άουτ στο 62' ουσιαστικά το ματς... έσβησε. Οι κουρασμένοι και μάλλον ψυχολογικά άδειοι παίκτες του Ολυμπιακού θύμισαν και πάλι τον... γνωστό, κακό φετινό εαυτό τους, σπαταλώντας ουσιαστικά 30 λεπτά στο ματς με τη μπάλα στα πόδια.

Δις κοντά στο 2-0, «όχι» σε πέναλτι στο φινάλε

Όσο μάλιστα οι Πειραιώτες φλυαρούσαν με τη μπάλα στα πόδια, ο Απόλλωνας βρέθηκε κοντά στο 2-0 σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά στο 80' όταν ο Νικολάου έκοψε την αντεπίθεση 4 εναντίον 1 της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και πέντε λεπτά μετά στο άστοχο τετ-α-τετ του Σιατραβάνη.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε του αγώνα, ακόμη και όταν στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τα σουτ των Μάριν και Νικολάου. Το τελευταίο μάλιστα βρήκε στο χέρι του Κοντοέ, ο διαιτητής πάντως έδειξε «παίζετε» κι έτσι παρέμεινε το 1-0 που κράτησε τον Απόλλωνα στην κατηγορία.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-1
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ