2018-04-23 18:30:58
Φωτογραφία για Instagrammer αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από τις «τέλειες» φωτογραφίες -Παχάκια, κοιλίτσες, κυτταρίτιδα
Το Instagram μπορεί να είναι ένα θαυμάσιο μέρος, γεμάτο από όμορφες και καλλιτεχνικές εικόνες τοπίων που θα θέλαμε να δούμε και ανθρώπους που θα θέλαμε να είμαστε.

Ωστόσο, κάτω από την λαμπερή επιφάνεια κρύβεται μια σκληρή πραγματικότητα. Πολλές από αυτές τις «τέλειες» εικόνες προάγουν εντελώς μη ρεαλιστικά ιδανικά και προσδοκίες που είναι αδύνατον να επιτευχθούν και οδηγούν μόνο σε αισθήματα ανεπάρκειας, ζήλιας και δυστυχία.

Η δημοφιλής blogger του Instagram, Τσέσι Κινγκ, το αναγνωρίζει αυτό και θέλησε να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της για να προάγει την αγάπη για το σώμα μας, δείχνοντας την «αληθινή» πλευρά σε κάθε «τέλεια» φωτογραφία τονίζοντας την απίστευτη διαφορά που μπορεί να φέρει μια αλλαγή στη στάση του σώματος.

Προκειμένου να επιστήσει την προσοχή του κόσμου, ποζάρει σε σκόπιμα μη κολακευτικές στάσεις και γωνίες, αντιπαραβάλλοντας τες με τις χαρακτηριστικές «ψεύτικες» πόζες που χρησιμοποιούν τα μοντέλα για να κάνουν τα στομάχια τους να φαίνονται πιο επίπεδα, τα πόδια τους πιο μακριά και τη μέση τους πιο στενή. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και θα σας κάνουν σίγουρα να δείτε με άλλο μάτι τις φωτογραφίες που αναρτούν οι διασημότητες.


«Αυτή είμαι εγώ, αυτό είναι το σώμα μου. Χωρίς κολακευτικές γωνίες, χωρίς τον κατάλληλο φωτισμό, μόνο εγώ και το σώμα μου» έγραψε σε μία ανάρτηση. «Πριν από μερικά χρόνια δεν θα το δημοσίευα ποτέ, το μόνο που με ένοιαζε τότε ήταν είμαι όσο το δυνατόν πιο αδύνατη, να πηγαίνω στο γυμναστήριο όσο πιο πολλές φορές μπορούσα την εβδομάδα και μετρώντας κάθε θερμίδα που έτρωγα. Ακόμη και στα πιο αδύνατά μου, όταν γυμναζόμουν πολύ και έτρωγα λιγότερο, ήθελα να κρύβω το σώμα μου γιατί νόμιζα ότι δεν ήμουν ‘τέλεια’. Τώρα η προτεραιότητά μου είναι να είμαι χαρούμενη και άνετη στο σώμα μου και σήμερα εκτιμώ το σώμα μου και όσα μου προσφέρει. Δεν είμαστε φτιαγμένες σαν κούκλες Barbie που δείχνουν παράλογα όμορφες 24 ώρες το 24ωρο, φτιαχτήκαμε για να είμαστε άνθρωποι κι όλες θα πρέπει να νιώθουμε παράλογα καλά 24 ώρες το 24ωρο. Μπορείτε να μου πείτε ότι θέλετε, αλλά τίποτα δε θα με καταβάλει».

Φυσικά, αρκετοί ήταν αυτοί που επιχείρησαν να κάνουν την αρνητική κριτική τους, προτείνοντάς την πώς θα μπορούσε να βελτιώσει το σώμα της. Σε απάντηση, η Τσέσι έφτιαξε ένα σοκαριστικό βίντεο του εαυτού της με επεξεργασία photoshop, ακολουθώντας τις συμβουλές τους. «Αν αλλάζαμε το σώμα μας για κάθε τρολλ, αν ακούγαμε κάθε διαδικτυακό μπούλινγκ, θα ήμασταν τέρατα. Είτε έχεις 23 ακόλουθους είτε 3 εκατομμύρια, κανείς δεν πρέπει να δέχεται επιθέσεις μίσους στο διαδίκτυο», έγραψε στη λεζάντα του βίντεο.
grxpress
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ