2018-04-24 14:46:41
Φωτογραφία για Ένωση Δυτικής Αττικής: Η αδιαφορία κοστίζει πόνο και αίμα
Διαβάστε την ανακοίνωση τής Ένωσης Δυτικής Αττικής, ύστερα από τη συνάντηση αντιπροσωπείας της με τον Αττικάρχη: Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης μας επισκέφθηκε τον Αστυνομικό

Διευθυντή Αττικής, Αντιστράτηγο κ. Παπαζαφείρη Χρήστο με σκοπό να τον ενημερώσει για τα τεράστια προβλήματα της Δυτικής Αττικής.

                                              

     Κατά την διάρκεια της επίσκεψης μας, η οποία διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, ενημερώσαμε διεξοδικά για όλα τα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην εγκαταλειμμένη Αστυνομική Διεύθυνση της Δυτικής Αττικής και ειδικότερα αναφερθήκαμε στα παρακάτω:   

α) Η επικείμενη ανακατανομή από τους συναδέλφους που αποδεσμεύονται από στόχους και προέρχονται από την Δυτική Αττική να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις. Επίσης να ενισχυθούν άμεσα τα Τμήματα Ασφαλείας αφού κάποια από αυτά  (Ζεφύρι, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Μάνδρα και Χαϊδάρι) στην κυριολεξία υπολειτουργούν.         


β) Του γνωστοποιήσαμε τα προβλήματα και τις εγκληματικές αμέλειες που υφίστανται στο κτίριο που στεγάζεται το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια πολιτών και αστυνομικών. Επίσης επισημάναμε τα τεράστια προβλήματα των Υπηρεσιών Τροχαίας της περιοχής μας και ειδικά του Τμήματος Τροχαίας Ελευσίνας το οποίο λειτουργεί οριακά, αλλά και Μεγάρων καθώς και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης.    

γ) Η καθημερινή αφαίμαξη από τις Υπηρεσίες Δυτικής Αττικής          (περί των 100 συνάδελφων) για ενίσχυση άλλων αστυνομικών διευθύνσεων, που έχει ως αποτέλεσμα η Δυτική Αττική να εγκαταλείπεται στην τύχη της και καθημερινά τα κρούσματα εγκληματικότητας και  η ανασφάλεια των πολιτών να αυξάνονται. Θέσαμε το ερώτημα αν αυτή η τακτική εφαρμόζεται γιατί θεωρούν την περιοχή της Δυτικής Αττικής πιο προνομιούχα και με χαμηλότερη εγκληματικότητα από άλλες περιοχές.

δ) Οι καθημερινές μεταγωγές κρατουμένων, η επί 24ωρου φύλαξη των δομών φιλοξενίας καθώς και η φύλαξη στόχων από στατικές δυνάμεις, ο γερασμένος και πολλές φορές ακατάλληλος εξοπλισμός (περιπολικά, μηχανές και ατομικός εξοπλισμός) είναι προβλήματα που δημιουργούν περαιτέρω δυσλειτουργίες στην αποτελεσματικότητα των συναδέλφων της Δυτικής Αττικής.   

ε) Επίσης θίξαμε το θέμα των ΟΜΕΤ οπού συνάδελφοι χωρίς να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά και χωρίς να τους χορηγείται το προβλεπόμενο επίδομα, βαφτίζονται ΥΑΤ και ΥΜΕΤ προκειμένου να καλύψουν τα κενά με ότι αυτό συνεπάγεται για τους συναδέλφους.     

ζ) Επίσης θίξαμε το θέμα της καθαριότητας των υπηρεσιών μας, αφού εδώ και ένα 6μηνο τουλάχιστον δεν υπάρχει καθαριότητα και δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας με ότι αυτό συνεπάγεται και για τους αστυνομικούς και για τους πολίτες. Εδώ θέλουμε να σημειώσουμε ότι εάν το συγκεκριμένο ζήτημα δεν λυθεί άμεσα, η Ένωση μας θα προσφύγει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

     Ο κ. Γενικός δεν εξεπλάγην από τα προαναφερόμενα, προφανώς γιατί είναι και γνωστά και χρόνια τα προβλήματα και μας ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις και θέλουμε να ελπίζουμε ότι τουλάχιστον αυτή την φορά θα υπάρξει αποτέλεσμα.

     Η Ένωση μας στόχο έχει την επίλυση των προβλημάτων και όχι τα ευχολόγια, και προς τούτο ενημερώσαμε τον κ. Γενικό ότι εάν δεν υπάρξουν ριζοσπαστικές παρεμβάσεις θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, τόσο με την στήριξη των συναδέλφων όσο και των πολιτών, διότι αμφότεροι βιώνουμε τα αποτελέσματα των δήθεν λύσεων και έχουμε πλέον απηύδησει από την εκκωφαντική αδιαφορία των ιθυνόντων για τους αστυνομικούς αλλά και τους πολίτες της Δυτικής Αττικής, αδιαφορία η οποία δυστυχώς κοστίζει σε εμάς πολύ πόνο και αίμα.

                                                   Για το Δ.Σ.

               - Ο -                                                                               - Ο -

           Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας

  ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος                                             ΝΑΣΤΟΥΛΗΣ Χρήστος  
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ