2018-04-25 16:52:17
Φωτογραφία για Αυτή είναι η δίαιτα του Φλόιντ Μέιγουεδερ
Μπορεί τα λεφτά να μην φέρνουν την ευτυχία, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους Ο θρύλος του μποξ Φλόιντ Μέιγουεδερ ξέρει να ζει τη ζωή του. Και όσο αγωνιζόταν, είχε τους δικούς του διατροφολόγους, σεφ και όποιον άλλο ειδικό χρειάζεται για να τον βοηθούν να παραμένει στην κορυφή. Απλώς, δεν μπορούσε να φάει όσο συχνά ήθελε το αγαπημένο του πιάτο...

Πριν νικήσει τον Κόνορ Μακ Γκρέγκορ στον δέκατο γύρο του πολυαναμενόμενου αγώνα που έγινε πέρυσι στο Λας Βέγκας, και, κατεβαίνοντας από το ρινγκ με ένα πεντακάθαρο ρεκόρ 50 νικών σερί, ο Φλόιντ Μέιγουεδερ ήξερε πως είχε κάνει την καλύτερη προετοιμασία στοχεύοντας σε μια κατάλληλη διατροφή.

Όπως ανέφερε στα μέσα ενημέρωσης η προσωπική του σεφ Σαντιάγκο, ο Νέιγουεδερ ξεκινούσε την ημέρα του με ένα παραδοσιακό μενού: αυγά, πατάτες τηγανητές, κουλούρια, τηγανίτες και μια επιλογή επεξεργασμένου κρέατος όπως μπέικον, λουκάνικο γαλοπούλας ή ζαμπόν γαλοπούλας.


Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά σε χυμό, ήταν γι' αυτόν η βασική πηγή βιταμινών.

Η Σαντιάγκο αποκάλυψε επίσης ότι το αγαπημένο φαγητό του Φλόιντ είναι τα σπαγγέτι μπολονέζ, το οποίο λέει ότι έτρωγε σχεδόν κάθε μέρα για κάμποσες μέρες πριν τον αγώνα. Ωστόσο, η σεφ, δεν παρέλειπε να του ψήνει φιλέτα κοτόπουλου με ρύζι και ζωμό από μοσχαρίσιο κρέας -κυρίως για δείπνο.

Ο Φλόιντ Μέιγουεδερ απέδειξε ότι η άπαχη πρωτεΐνη μαζί με τις υψηλές δόσεις ενέργειας που προσφέρουν τα ζυμαρικά (και το ρύζι) μπορεί να κάνει έναν άντρα να βγει νικητής από όποιο πεδίο μάχης κι αν αγωνίζεται. Αλλά και η διατροφή του αντιπάλου του ήταν αρκετά παρόμοια. Σε συνέντευξή του είπε ότι στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πρωτεΐνη. «Τρώω πολύ κοτόπουλο, σολομό, λίγο μπριζόλα και πολλά ποιοτικά χόρτα και λαχανικά, μαζί με αρκετές μερίδες φρούτων όπως μπανάνες, ενώ το πρωινό μου γεύμα περιέχει πάντα αυγά ομελέτα».

H μεγάλη του αδυναμία όμως ήταν η μπολονέζ! Δυστυχώς, όσα χρήματα και αν είχε, δεν μπορούσε να τρώει μακαρόνια με κιμά τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό βέβαια όσο αγωνιζόταν, όχι σήμερα...
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ