2018-04-26 19:20:08
Φωτογραφία για Υπόγραφηκε η συμφωνία για το νέο ευρωπαϊκό μαχητικό 6ης γενιάς FCAS
Όπως ήταν αναμενόμενο  Airbus Defence και Dassault υπέγραψαν την συμφωνία που διαπραγματεύονταν για αρκετό χρονικό διάστημα με αντικείμενο την από κοινού ανάπτυξη του νεόυ μαχητικού που θα αντικαταστήσει μετα από σχεδόν 20 χρόνια τα αεροσκάφη Typhoon και Rafale.

Το αρχικό σχέδιο του προτεινόμενου αντικαταστάτη των παραπάνω αεροσκαφών, είχε παρουσιαστεί στις αρχές Νοεμβρίου του 2017 από την  Airbus Defence and Space (DS) σε συνέδριο στο Βερολίνο η εταιρεία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού της Airbus Defence and Space (DS) Antoine Noguier, το πρόγραμμα FCAS (Future Combat Air System) όπως ονομάζεται θα είναι «ένα σύστημα συστημάτων» και θα αποτελείται από μια οικογένεια συστημάτων.

Η οικογένεια  αυτή θα περιλαμβάνει επανδρωμένα και τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη, τα οποία θα επιχειρούν συνεργαζόμενα σε συλλογικό επίπεδο. Η μελέτη για το νέο αεροναυπηγικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα και εκτιμάται ότι το 2025 θα υπάρχει το πρώτο πρωτότυπο.


Η κατάσταση των πτητικών μέσων της Γερμανικής Αεροπορίας αποτελεί μια σημαντική παράμετρο του προγράμματος αφού   το 2025 σχεδιάζεται να ξεκινήσει η απόσυρση του Tornado η οποία θα ολοκληρωθεί το 2030, ενώ το 2045 θα ξεκινήσει η απόσυρση από την ενεργό δράση του Eurofighter Typhoon.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο «σύστημα συστημάτων»  θα μπορούν προφανώς για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι την απόσυρση τους τα υπάρχοντα μαχητικά Rafale και Typhoon.

Η ανάπτυξη του νέου μαχητικού αεροσκάφους, θα συμβάλει στην διατήρηση των ικανοτήτων της ευρωπαϊκής αεροδιαστημικής βιομηχανίας να σχεδιάσει, να αναπτύξει και να κατασκευάσει μαζικά ένα νέο μαχητικό.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ