2018-04-27 14:06:19
Φωτογραφία για Security αναλαμβάνουν τη φύλαξη της ακτογραμμής από Βάρκιζα ως Βούλα
Σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης υπογράφει ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και φέτος Στο σχετικό μειοδοτικό διαγωνισμό συμμετείχαν δύο εταιρείες και ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία DF Security Services που κατέθεσε οικονομικότερη προσφορά.

Συνολικά, η υπηρεσία αυτή που θα παρέχεται για τους 6 μήνες της θερινής περιόδου θα κοστίσει στον Δήμο 61.852,91 ευρώ. Όπως αναφέρεται στη σχετική διακήρυξη του διαγωνισμού, «η ανάθεση παροχής υπηρεσιών φύλαξης σε εξωτερικό ανάδοχο, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κρίνεται αναγκαία διότι το προσωπικού του Δήμου με την ειδικότητα του φύλακα δεν επαρκεί«.

Οι χώροι φύλαξης αφορούν το παραλιακό μέτωπο του Δήμου, από τα όρια της Βούλας με τη Γλυφάδα και ως το Ribas στη Βάρκιζα, μια απόσταση 12,2 χιλιομέτρων.

Ο Δήμος ζήτησε δύο οχήματα να περιπολούν με μονομελές πλήρωμα (δηλ. τον οδηγό) σε 3 οκτάωρες βάρδιες (6:00-14:00, 14:00-22:00, 22:00-6:00) ώστε να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση για όλες τις ημέρες και τις νύχτες της εβδομάδας.

Ασφαλώς, ο ρόλος των security είναι να ειδοποιούν της αρχές, καθώς δεν έχουν δικαίωμα να επέμβουν ενεργητικά σε κάποιο περιστατικό, δεν οπλοφορούν, ούτε μπορούν να βεβαιώσουν παραβάσεις του ΚΟΚ.

Η απόφαση της δημοτικής αρχής για την πρόσληψη εταιρείας φύλαξης ελήφθη πέρσι υπό την πίεση πολλών κατοίκων που διαμαρτύρονταν εντόνως για περιστατικά μικροεγκληματικότητας και επετείας κυρίως στην περιοχή της Βάρκιζας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ