2018-04-27 21:51:30
Φωτογραφία για Τρεις τύποι προσωπικότητας που σαμποτάρουν τη γυμναστική σου. Ανήκεις σε αυτούς;
Δεν είναι μυστικό ότι τα στοιχεία του χαρακτήρα σου επηρεάζουν άμεσα τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράς με τον κόσμο... Θα εκπλαγείς, όμως, όταν μάθεις σε τι μεγάλο βαθμό το κάνουν. Και αυτό περιλαμβάνει και τη γυμναστική!

Υπάρχουν τρεις τύποι προσωπικότητας που σαμποτάρουν τη γυμναστική σου και μάλλον ανήκεις σε έναν από αυτούς. Η αλήθεια είναι πως έχει αποδειχθεί ότι η προσωπικότητα και η διάθεση επηρεάζουν τη γυμναστική σου και αυτό δεν σχετίζεται με τη μέθοδο που κάνεις μια άσκηση αλλά πόσο εύκολα μπορείς να χάσεις βάρος και πόσο αφοσιωμένος είσαι στη φυσική δραστηριότητα.

Κι αν γνωρίζεις τα “κλειδιά” της προσωπικότητάς σου τότε θα είναι πιο εύκολο να τα ξεπεράσεις ώστε να μην σαμποτάρουν την προσπάθεια σου να κάνεις γυμναστική και να χάσεις βάρος.

Τρεις τύποι προσωπικότητας που σαμποτάρουν τη γυμναστική σου…Ανήκεις κι εσύ σε αυτούς;

Εξαιρετικά ευαίσθητος


Οι εξαιρετικά ευαίσθητοι άνθρωποι μπορεί να αποφεύγουν τα ομαδικά group και ομαδικά προγράμματα γιατί νιώθουν ότι κάθε τους κίνηση θα κριθεί, σύμφωνα με τους ερευνητές. Επιπλέον, στεναχωριούνται περισσότερο από μια άσκηση που δεν έχει αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Elain Aron, ερευνήτρια και συγγραφές του The Highly Sensitive Person: How to Thrive When the World Overwhelms You.

«Επειδή έχουν πιο έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις, μπορεί να αποκομίσουν περισσότερη ευχαρίστηση από μια καλή προπόνηση – και να αποθαρρύνονται περισσότερο αν είναι πιο “κακοί” στη γυμναστική από άλλους» αναφέρει η ίδια.

Πώς να το διορθώσεις; Οι ερευνητές αναφέρουν πως οι ατομικές, μη ανταγωνιστικές δραστηριότητες όπως η ποδηλασία, το τρέξιμο και η πεζοπορία είναι ιδανικές για αυτόν τον τύπο προσωπικότητας.

Τύπος Α

Όσοι ανήκουν στον Τύπο Α έχουν μια προσέγγιση “όλα ή τίποτα” στη γυμναστική, σύμφωνα με τη Stephanie Mansour, personal trainer. Αυτοί οι άνθρωποι “κολλάνε” σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και είναι super- ανταγωνιστικοί, τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους άλλους. Αυτό μπορεί να τους κρατά πίσω στη ρουτίνα της γυμναστικής τους, και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προκληθεί κάποιος τραυματισμός ή να κάνουν μια γυμναστική που δεν συμβαδίζει στις πραγματικές τους ανάγκες.

Πώς θα το διορθώσεις; Οι άνθρωποι που ανήκουν στον Τύπο Α, δεν χρειάζεται να αλλάξουν εξ ολοκλήρου το σχέδιο τους, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αυστηρή προσκόλλησή τους σε αυτό μπορεί να εμποδίσει την πρόοδό τους. Για παράδειγμα, αν συνεχίσουν να τρέχουν στον διάδρομο παρά την ενόχληση στο γόνατο, μπορεί να καταλήξουν να τραυματίσουν τον εαυτό τους και αυτό θα τους κρατήσει πίσω.

Τύπος Β

Αυτοί οι άνθρωποι είναι ακριβώς το αντίθετο απ’ τον Τύπο Α. Είναι πολύ ελαστικοί και ευέλικτοι με το πρόγραμμά τους, και αυτό τους εμποδίζει να δουν αποτέλεσμα. Ο Τύπος Β χρησιμοποιεί περισσότερο από ένα πρόγραμμα γυμναστικής, ενώ δεν βάζει όλη τους την ενέργεια για να πετύχει τους στόχους του ειδικά αν αυτό του προκαλεί άγχος. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία τότε θα πρέπει να βρεις τη θέση, το πρόγραμμα, την άσκηση που σου ταιριάζει περισσότερο και να δουλέψεις πιο αυστηρά σε αυτήν.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ