2018-04-28 08:21:26
Φωτογραφία για Ένα καινούριο υποβρύχιο κλάσης Nagapasa (Type 209) για την Ινδονησία
Το ναυτικό της Ινδονησίας παρέλαβε επίσημα το δεύτερο υποβρύχιο κλάσης Type 209 (εγχώρια ονομασία: κλάση Nagapasa), το KRI Ardadedali (404), το οποίο ναυπηγήθηκε από τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Daewoo [Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME)].

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο και το πλήρωμά του αναχώρησαν από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Όκπο και αναμένεται να φτάσουν στην Ινδονησία μετά από ταξίδι δυο εβδομάδων.

Το πρώτο υποβρύχιο της κλάσης, το KRI Nagapasa έφτασε στην χώρα στις 28 Αυγούστου πέρυσι, αφού πρώτα παραλήφθηκε επίσημα στις 2 του ίδιου μήνα. Πρόκειται για ένα συμβόλαιο ναυπήγησης τριών συνολικά νέων υποβρυχίων που υπογράφτηκε το 2011, αξίας περίπου (τότε) 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το τρίτο υποβρύχιο θα ναυπηγηθεί στα εγχώρια ναυπηγεία PT PAL στα πλαίσια προγράμματος μεταφοράς τεχνογνωσίας. Τα υποβρύχια αυτά αποτελούν αποτέλεσμα διεθνούς διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν και άλλες εταιρείες από άλλες χώρες, αλλά και η ίδια η γερμανική TKMS που είναι και ο αρχικός κάτοχος του συγκεκριμένου σχεδίου.


Ωστόσο η Daewoo είχε αποκτήσει το δικαίωμα απόλυτα ανεξάρτητης προσφοράς του συγκεκριμένου υποβρυχίου στην διεθνή αγορά, έχοντας αποκτήσει σχετική τεχνογνωσία μέσω του αντίστοιχου προγράμματος προμήθειας των συγκεκριμένων υποβρυχίων για το νοτιοκορεάτικο ναυτικό.

H συγκεκριμένη κλάση είναι μία κάθετη αναβάθμιση σε σχέση με τα παλαιότερα υποβρύχια Type 209-1300 που είχε προμηθευτεί το ινδονησιακό ναυτικό πριν 30 χρόνια. Έχουν μήκος 61 μέτρα, εκτόπισμα 14000 τόνους και πλήρωμα 40 ναυτών και αξιωματικών. Η επιχειρησιακή τους εμβέλεια φτάνει τα 10.000 ναυτικά μίλια και η ταχύτητά τους σε κατάδυση φτάνει τους 21 κόμβους.

Αυτά τα υποβρύχια θα εξοπλιστούν με ενεργό και παθητικό σόναρ CSU-90 της γερμανικής Atlas Elektronik στην πλώρη και στα πλευρικά, σύστημα ηλεκτρονικής υποστήριξης ραντάρ τύπου PEGASO της εταιρείας Indra και ραντάρ Aries τύπου LPI (χαμηλής πιθανότητας εντοπισμού σήματος – Low Probability of Intercept) και αδρανειακό σύστημα ναυτιλίας Sigma 40XP της γαλλικής εταιρείας Safran. Θα μπορούν να βάλλουν τόσο τορπίλες όσο και αντιπλοϊκούς πυραύλους.

Πρόκειται για μείζονα αύξηση ναυτικής  μαχητικής ικανότητας για την συγκεκριμένη χώρα. Αυτή τη στιγμή διαθέτει τέσσερα υποβρύχια, ενώ υπάρχει η φιλοδοξία μέχρι το 2024 ο αριθμός αυτός να φτάσει τα 8. Για τα επόμενα υποβρύχια ωστόσο θα ακολουθήσει καινούριος διαγωνισμός με νεότερες κλάσεις όπως τα Type 214 να συμμετέχουν. Υπήρξε περίοδος την δεκαετία του 70 η χώρα διέθετε 12 υποβρύχια.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ