2012-06-01 13:27:05
Φωτογραφία για Σκέψεις αναγνώστη για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας
Οι εκβιασμοί έχουν γίνει καθημερινή πρακτική. Δεν θα έχουμε φάρμακα, τροφές κλπ. Αλήθεια είναι όλα αυτά. Είτε παραμείνουμε στο μνημόνιο είτε όχι, είτε μείνουμε στη Ευρώπη είτε όχι εμείς θα πεινάσουμε.

Αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει όλοι να την έχουμε κατά νου. Έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι εύκολη λύση δεν υπάρχει. Ακόμα κι αν καταγγείλουμε άμεσα το μνημόνιο, πράγμα που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, οι επιπτώσεις για μας θα είναι τεράστιες. Όσο ακολουθούμε την λάθος συνταγή του μνημονίου, όσο σκύβουμε το κεφάλι, όσο υποχωρούμε, όσο αποδεχόμαστε τους εκβιασμούς και τους εξευτελισμούς, οι οποίοι θα πρέπει να μας γίνουν συνήθεια, όσο ξεπουλάμε την περιουσία μας, όσο αποκτούμε την ψυχολογία του ηττημένου, του υποταγμένου, όσο παραχωρούμε την εθνική μας κυριαρχία κι αξιοπρέπεια, τόσο οι δανειστές θα αποθρασύνονται και τόσο θα ζητούν περισσότερα, μέχρι να καταντήσουμε μια επαρχία τους χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς καμία ελπίδα δικής μας προόδου
. Θα καταντήσουμε δούλοι και υπηρέτες τους. Με αυτή την λογική δεν υπάρχει πιθανότητα να ψηφίσω κωλοτούμπες, προδότες, πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση. Υπεύθυνους θεωρώ όχι μόνο αυτούς που κυβέρνησαν αλλά κι αυτούς που ενώ εντόπιζαν τα προβλήματα δεν έδιναν λύσεις, δεν προσπάθησαν να πείσουν τον λαό, αρκούνται να βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Αυτούς που έπαιρναν χρήματα μέσα από επενδυτικούς νόμους ή έπαιρναν κάμποσα εκατομμύρια από αυτούς που έβριζαν προκειμένου να εκτυπώνουν φυλλάδια, εφημερίδες κλπ.

Όσοι θεωρούν νόμιμο, κόμμα της Ελληνικής βουλής να έχει και επιχειρηματικές ανησυχίες και οικονομικές δοσοληψίες, με αυτούς που βρίζουν, τότε καλά θα κάνουν να δεχθούν και όποιον υπουργό διατηρεί offshore εταιρίες. Άρα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ είναι εκτός των δικών μου επιλογών. Τρέμω στην περίπτωση που η ΝΔ ως πρώτη θα κάνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Με άλλα λόγια τρέμω να δω πάλι τα ίδια μούτρα σε υπουργικές θέσεις. Νομίζω ότι μεγαλύτερη κοροϊδία και μεγαλύτερη ξεφτίλα από αυτή δεν θα έχει υπάρξει. Μετά από δυο εκλογικές αναμετρήσεις, μετά από τέτοιο εθνικό εξευτελισμό, να ξαναδώ πάλι να με κυβερνούν αυτοί που έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση. Πρέπει να τους δώσουμε πάλι το μήνυμα να συνεργαστούν. Να μην μπορέσουν να κάνουν κυβέρνηση η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ , ΔΗΜΑΡ και ο Τζήμερος. Ειδικά ο τελευταίος, μετά την επιστολή που έστειλε στην Μέρκελ την οποία προέτρεπε να μας στείλει στον αγύριστο όχι μέσα στην βουλή δεν πρέπει να μπει, αλλά να μην του επιτρέψει ο λαός με την ψήφο του να περάσει απ έξω ξανά. Τέλος να είμαστε ενωμένοι, έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη κατάσταση μαζί, να βάλουμε το εγώ στην άκρη και να αναδείξουμε το εμείς. Για μια φορά στην ιστορία μας να μην χωριστούμε, να μην αρχίσουμε τις διαμάχες, να μην μπλέξουμε σε καμία πολεμική αναμέτρηση που θα γίνει στο μέλλον. Να αφήσουμε τις μπούρδες περί αριστερών και δεξιών, συντηρητικών και προοδευτικών στην άκρη. Να ξαναγυρίσουμε στις ελληνορθόδοξες αρχές μας, αυτές που μας κράτησαν χιλιάδες χρόνια. Τέρμα οι αυτοκτονίες, οι αρνητικές σκέψεις. Ότι και να γίνει , όσο αρνητικό κι να είναι, εμείς πρέπει να μείνουμε ενωμένοι κι απέναντι σε όλους αυτούς που μας καταστρέφουν. Να θυμόσαστε όλοι ότι τα ανθρώπινα αδιέξοδα είναι το πεδίο δράσης του Θεού. Όσοι βρίσκονται σε κατάστασης απόγνωσης να περάσουν από μια εκκλησία, να καθίσουν μπροστά στο εικόνισμα της Παναγίας, του Χριστού κι να κάνουν μια προσευχή από βάθους ψυχής, ζητώντας το έλεος του Θεού. Εύχομαι σε όλους σας το καλύτερο.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ