2018-05-03 23:19:08
Φωτογραφία για Ποια είναι η ηλικία του Big Ben; Ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσει η Μέγκαν Μαρκλ για να πάρει βρετανική υπηκοότητα
Σε μια σειρά από αρκετά δύσκολες ερωτήσεις οι οποίες αφορούν ιστορικά γεγονότα και πληροφορίες που ακόμη και πολλοί Βρετανοί αγνοούν, καλείται να απαντήσει η Αμερικανίδα ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ, προκειμένου να λάβει τη βρετανική υπηκοότητα.

Όπως και κάθε πολίτης ο οποίος επιθυμεί να αποκτήσει διαβατήριο Ηνωμένου Βασιλείου, η σύντροφος του πρίγκιπα Χάρι πρέπει να μάθει μεταξύ άλλων την ηλικία του Big Ben (η λειτουργία του ξεκίνησε το 1859), το μέγεθος του εθνικού πάρκου Lake District στη βόρεια Αγγλία (2.292 τετραγωνικά χιλιόμετρα), αλλά και ποιος άνοιξε το πρώτο ινδικό εστιατόριο στη Βρετανία (ο Σάκε Ντιν Μαχομέντ).

Όλοι οι επίδοξοι Βρετανοί πολίτες πρέπει να περάσουν το τεστ «Η ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο» απαντώντας σωστά τουλάχιστον 18 από τις 24 ερωτήσεις που επιλέγονται από περίπου 3.000 στοιχεία, όπως το ύψος του γιγάντιου τροχού London Eye στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας και πόσοι είναι οι βουλευτές στο κοινοβούλιο της Σκωτίας.


Για πολλούς υποψήφιους το τεστ αποτελεί δύσκολο εμπόδιο, καθώς βάσει των πιο πρόσφατων στοιχείων, από τα 133.490 τεστ που έγιναν το 2016, τα 47.312 ήταν αποτυχημένα.

Σύμφωνα με το Reuters, ακόμη και πολλοί γηγενείς Βρετανοί βρίσκουν δύσκολες τις ερωτήσεις, κάτι που αποδεικνύεται και από τυχαία έρευνα που διενήργησε το πρακτορείο: μόλις 23 από τους 41 Βρετανούς μπόρεσαν να απαντήσουν σωστά τις ερωτήσεις που τους τέθηκαν και πολλοί εξ αυτών παραδέχθηκαν ότι απαντούσαν στην τύχη.

Η διαδικασία για την απόκτηση της βρετανικής υπηκοότητας έχει καταστεί πιο δύσκολη τα τελευταία χρόνια. Για να γίνει κάποιος Βρετανός πολίτης θα πρέπει να έχει ζήσει στη χώρα επί τρία χρόνια, να γνωρίζει καλά αγγλικά, να είναι ψυχικά υγιής και να περάσει αυτό το τεστ, το παράβολο για το οποίο κοστίζει 50 λίρες (57 ευρώ).

Όσο για την άλλη προϋπόθεση -να διαθέτει ο υποψήφιος κοινό ετήσιο εισόδημα με τον/την σύζυγό του τουλάχιστον 18.600 λιρών (21.200 ευρώ)- είναι βέβαιο πως δεν θα αποδειχθεί εμπόδιο για τη μέλλουσα σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ