2018-05-05 07:30:33
Φωτογραφία για Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν φλερτάρετε
Αχ αυτό το φλερτ! Φέρνει κόμπους στο στομάχι, μας κάνει λαμπερές και αισθησιακές, και μεγαλώνει τις νύχτες μας.

Την πρώτη φορά που φλερτάρατε το πιο πιθανό είναι να μην το κάνατε με μεγάλη επιτυχία. 

Και ίσως ακόμα να πιστεύετε ότι δεν είναι το δυνατό σας σημείο.

 Όμως, κάθε φορά που εξασκούμε την τέχνη του φλερτ, συμβαίνουν τόσα ενδιαφέροντα πράγματα στο σώμα μας Το φλερτ είναι ένα από τα πιο σημαντικά «κοινωνικά» μας ταλέντα, και δείχνει τα επίπεδα της συναισθηματικής μας νοημοσύνης. Είναι σημαντικό ακόμα και αν απλά θέλετε να κάνετε νέους φίλους ή να γοητεύσετε τους γύρω σας. Σίγουρα δεν είναι όλοι το ίδιο επιδέξιοι με το φλερτ, αλλά εάν το κάνετε σωστά, στο σώμα σας συμβαίνουν δεκάδες πράγματα που δεν φαντάζεστε. Από ορμονικές αλλαγές μέχρι αλλαγή του μεταβολισμού, η λίστα είναι μεγάλη και ενδιαφέρουσα.

Αλλάζει η γλώσσα του σώματος

Όταν φλερτάρετε με κάποιον, μπορεί να μην σκέφτεστε τη γλώσσα τού σώματός σας, αλλά σίγουρα αλλάζει κάθε φορά
. Έρευνες δείχνουν ότι όταν φλερτάρουν δύο άνθρωποι, τείνουν να καθρεφτίζουν ο ένας τις κινήσεις του άλλου, αφού υποσυνείδητα με το να κάνουν ό,τι κάνει ο άλλος νιώθουν ότι πράττουν κάτι ασφαλές και σωστό. Αν ακουμπήσετε το αυτί σας, θα το ακουμπήσει και αυτός. Αν πιάσετε το ποτό σας ή αν φάτε τσιπς, το ίδιο θα κάνει κι ο άλλος. Κάποιες φορές ίσως μιλάτε έχοντας τις παλάμες των χεριών σας στραμμένες προς τα πάνω, κάτι που κάνει τον άλλο να νιώθει πιο άνετα. Με το να νιώθετε ότι είστε «ίδιοι», βοηθάτε να νιώσετε κι οι δύο άνετα στις αμήχανες στιγμές του ραντεβού.

Πέφτει ο μεταβολισμός σας

Ίσως έχετε προσέξει ότι όταν φλερτάρετε ανεβαίνουν οι παλμοί της καρδιάς σας, εάν σας ελκύει πολύ. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι όταν ανεβαίνουν οι χτύποι της καρδιάς, ο μεταβολισμός σας πέφτει. Αυτό είναι πάνω κάτω αυτό που περιγράφουμε ως «κόμπος στο στομάχι».

Το μυαλό σας σάς προστατεύει από την απόρριψη

Πολλές φορές είμαστε διστακτικοί απέναντι στο ενδεχόμενο μιας σχέσης γιατί φοβόμαστε ότι θα μας απορρίψουν ή ότι θα πληγωθούμε. Μελέτες δείχνουν ότι όταν φλερτάρετε, ο εγκέφαλός σας σάς υπενθυμίζει ότι θα πρέπει να είστε προσεκτική και να μην βιαστείτε να δεσμευτείτε. Το φλερτ, όπως δείχνει η επιστήμη, αποτελεί ένα είδος ασπίδας που σας προστατεύει.

Κοκκινίζετε και ζεσταίνεστε

Σύμφωνα με έρευνες, όπως πέφτει ο μεταβολισμός σας, αντίστοιχα κοκκινίζετε και νιώθετε έξαψη όταν φλερτάρετε, γιατί το σώμα σας μεταφέρει το αίμα προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις αλλαγές. Γι’ αυτό, εάν μιλάτε σε κάποιον και δείτε ότι έχει κοκκινίσει, αυτό αποτελεί μια καλή ένδειξη ότι σας βρίσκει ελκυστική.

Το φλερτ είναι εθιστικό

Το φλερτ σχετίζεται με τα μέρη του μυαλού σας που έχουν να κάνουν με τον φόβο και την επιθυμία. Όταν εκπληρώνετε τις επιθυμίες σας, καταγράφονται στο μυαλό σας ως απόλαυση, και νιώθετε ένα αίσθημα ικανοποίησης. Το φλερτ είναι εθιστικό, και είναι αυτό που σας σπρώχνει εξ αρχής σε μια σχέση. Όσοι ξέρουν να φλερτάρουν ακόμα και με τον σύντροφό τους, μπορούν να το κάνουν ακόμα και αν έχουν μακροχρόνια σχέση. Σε κάποιους άλλους όμως μπορεί να φαίνεται αδύνατο, αφού βαριούνται εύκολα και θέλουν να φλερτάρουν για να νιώσουν αυτή την έξαψη και τον ενθουσιασμό που τους βοηθάει να καταπολεμούν τα αρνητικά συναισθήματα.

Ιδρώνουν οι παλάμες σας

Μπορεί να μην συμβαίνει κάθε φορά που φλερτάρετε, αλλά όταν συμβαίνει αυτό είναι επειδή το σώμα σας μεταφέρει το αίμα για να ανταποκριθεί στις αλλαγές που του συμβαίνουν. Είναι μια αντίδραση του οργανισμού που σχετίζεται με το αίσθημα του φόβου, και σας προετοιμάζει να αποφασίσετε εάν θα πρέπει να παλέψετε ή να τρέξετε!

Διαστέλλονται οι κόρες των ματιών

Μπορεί να μην βλέπετε τι γίνεται στις δικές σας κόρες, αλλά εύκολα θα διακρίνετε την αλλαγή στα μάτια του παρτενέρ σας. Είναι πιο ήπιο από άλλα σημάδια, αλλά αφού τον κοιτάτε στα μάτια έτσι κι αλλιώς, ίσως μπορέσετε να προσέξετε ότι μεγαλώνουν οι κόρες των ματιών του. Η αλλαγή αυτή είναι ένδειξη ότι νιώθει σεξουαλική έλξη.

Το σώμα σας εκκρίνει μια ορμόνη που αλλάζει τα πάντα

Όταν νιώθετε έλξη για κάποιον, πρώτα έρχεται η νορεπινεφρίνη, που σχετίζεται με τον πόθο. Η ντοπαμίνη εμφανίζεται δεύτερη, ειδικά εάν αρχίζετε να σκέφτεστε εάν υπάρχει πραγματική χημεία μεταξύ σας. Υπάρχουν όμως και κάποιες ορμόνες που είναι ζωτικής σημασίας για την έλξη και εμφανίζονται όταν φλερτάρετε. Για τους άντρες είναι η βασοπρεσίνη, ενώ για τις γυναίκες η ωκυτοκίνη. Η πρώτη σχετίζεται περισσότερο με τις αντιδράσεις του σώματος, ενός η δεύτερη είναι που ωθεί τη γυναίκα να νιώσει εμπιστοσύνη, ορμόνες που βοηθούν να μετατραπεί η φυσική έλξη σε κάτι περισσότερο.

Γελάτε

Έχετε προσέξει ότι όταν φλερτάρετε γελάτε περισσότερο; Η επιστήμη έχει εξήγηση και για αυτό. Όταν συνειδητοποιείτε ότι δημιουργείται μια ένωση ανάμεσα σε εσάς και τον παρτενέρ σας, απελευθερώνεται ωκυτοκίνη. Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες λένε ότι τους αρέσουν οι άντρες που τις κάνουν να γελάνε. Γιατί μπορείς να γελάσεις μόνο όταν εμπιστεύεσαι κάποιον.

Επιμέλεια: Σοφία Κροκιδά

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ