2018-05-05 08:42:45
Φωτογραφία για Φιάσκο με τις πεζές περιπολίες - Οι 700 από τα επίσημα έγιναν ... 80 κι αυτοί... - Το νέο είδος των αστυνομκών υποζύγια
Την ώρα που τα τμήματα τάξης και ασφάλειας "ξεπατώθηκαν" στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ... υπό κατασκευή (;) υποδιεύθυνσης πεζών περιπολιών, πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν πως

από την ημερομηνία της εξαγγελίας Τόσκα για αποδέσμευση 700 αστυνομικών από φρουρές και συνοδείες μέχρι και χθες, μόνο μία διαταγή μετακίνησης αστυνομικών της γενικής επισήμων έχει εκδοθεί κι αυτή αφορά σε 80 και μόνο άτομα.

Αλλά κι από αυτούς, οι περισσότεροι έχουν καταθέσει προσφυγές ακύρωσης της μετάθεσης, με αποτέλεσμα ν' αγνοοούνται, ενώ συνεπικουρούμενοι από τους οιονεί μέχρι πρότινος φυλασσόμενους και τις πιέσεις που ασκούνται, βρίσκονται σχεδόν καθ' οδόν για την επαναφορά τους στην προτεραία υπηρεσιακή κατάσταση τους.

Έτσι το μάρμαρο της εξαγγελίας καλούνται να πληρώσουν οι αστυνομικοί των τμημάτων και κατά συνέπεια οι πολίτες, καθώς εάν προηγουμένως έβγαινε με το ζόρι και μετά δυσκολίας κάποια νυχτερινή περιπολία, αυτο φαντάζει πλέον ως όνειρο επικείμενης θερινής νυχτός.


Μιλώντας στο bloko.gr αξιωματικοί της αστυνομίας χαρακτηρίζουν το μέτρο των περιπολιών ως στάχτη στα μάτια της κοινωνίας, καθώς η παρουσία πεζού αστυνομικού απαιτείται μόνο σε τουριστικούς χώρους και μεγάλα εμπορικά κέντρα. Το υπόλοιπο όλον όταν και εάν διατεθεί είναι απλώς για το θεαθήναι.

Η σύγχρονη αστυνόμευση και οι απαιτήσεις που συνεπάγεται, καθορίζονται μεν στη στρατηγική των περιπολιών, αλλά όχι στις πεζές. Η ένδεια της αστυνομίας όμως σε πόρους για προμήθειες μοτοσικλετών και περιπολικών, ώστε η παρουσία να είναι διαρκής κι εκτεταμένη γεωγραφικά, αναγκάζει την ηγεσία να καταφύγει σε τεχνάσματα και αλχημείες, μεταθέτοντας έτσι το βάρος στα πόδια των αστυνομικών και τους ίδιους τους αστυνομικούς σε υποζύγια για άσκοπα και συνάμα καταναγκαστικά έργα.

του Γιώργου Καραϊβάζ     
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ