2012-06-01 15:10:53
Φωτογραφία για Φέρνει παραιτήσεις
Μια από τις πιο μαύρες σελίδες στη σύγχρονη ιστορία του Αρη γράφτηκε χθες με την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ που απέρριψε την έφεση των «κιτρίνων» και δεν χορήγησε άδεια για την επόμενη χρονιά, παρά την αισιοδοξία που εξέφραζαν οι διοικούντες και ο Γιάννης Κόντης το τελευταίο δίμηνο.

Η απόφαση της επιτροπής ήταν ομόφωνη και βασίστηκε στο μη βιώσιμο, όπως το χαρακτήρισε, πλάνο βιωσιμότητας που κατέθεσε η ΠΑΕ για τη διαχείριση της επόμενης μέρας. Τα μέλη της επιτροπής δεν δέχτηκαν ότι θα πουλήσει η ομάδα διαρκείας ή ότι θα μπουν χρήματα μέσω δανειοδότησης (βλέπε Φερνάντο Πλα), παρά το γεγονός ότι είχαν προσκομιστεί τα σχετικά έγγραφα και υποστήριξαν ότι εισροή χρημάτων πρέπει να γίνει μέσω ΑΜΚ. Τους προβλημάτισε ακόμη το θέμα των προσφυγών και ειδικά του Σηφάκη, αφού αν δικαιωθεί, εκτοξεύει το ποσό πάνω από το 1 εκατ., καθώς και η συσσώρευση χρεών που φτάνουν τα 20 εκατ. ευρώ και καθιστούν προβληματική την επόμενη σεζόν. Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει μια σειρά από αλυσιδωτές εξελίξεις στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ που αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, αφού με πενιχρά έσοδα και δίχως τη δυνατότητα μεταγραφών και ανανεώσεων οδηγείται σε σημαντική συρρίκνωση.


ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

Η χθεσινή απόφαση έχει προκαλέσει παγωμάρα στη διοίκηση που βρίσκεται κάτω από έναν ασφυκτικό κλοιό αμφισβήτησης από τον κόσμο, οργανωμένο και μη. Αμφισβήτηση που φτάνει μέχρι και στην προτροπή να παραιτηθούν, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την επόμενη μέρα στην ομάδα. Η πίεση που αισθάνονται τα μέλη της διοίκησης είναι τεράστια και το πιο πιθανό είναι σήμερα να έχουμε παραιτήσεις. Αυτό που προκρίνεται και μέχρι να βρεθεί διάδοχη κατάσταση είναι να παραμείνουν μόνο ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η ΠΑΕ. Ηδη σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΜΑ και ο Ερασιτέχνης από κοινού αναζητούν πρόσωπα που θα μπορούσαν να σχηματίσουν μια διοίκηση (πιθανότατα Πρωτοδικείου) και θα τρέξουν τις εξελίξεις της επόμενης μέρας.

ΚΟΝΤΗΣ

Η απόφαση της επιτροπής εφέσεων δημιουργεί νέα δεδομένα και στο πρότζεκτ του Γιάννη Κόντη μέσω της δανειακής σύμβασης με τον Φερνάντο Πλά. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ξεκαθάρισε ότι εφόσον δεν αρθεί η απαγόρευση μεταγραφών, το πλάνο δεν πρόκειται να ισχύσει: «Εγώ ήθελα να υλοποιήσω ένα πλάνο στον Αρη και όχι να φτιάξω μια ομάδα Κ-20, οπότε το πλάνο δεν θα ισχύσει με απαγόρευση μεταγραφών. Αυτό αφορά στη στελέχωση της ομάδας, το πλάνο για την εξυγίανση ισχύει κανονικά», τόνισε στον Libero.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΕΠΟ

Η τελευταία ελπίδα που έχουν οι «κίτρινοι» εναποτίθεται στην ΕΠΟ και στη φημολογία ότι στη σημερινή γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας θα τεθεί ως ενδεχόμενο να τροποποιηθούν οι ποινές των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν και να αρθεί η ποινή της απαγόρευσης μεταγραφών και ανανεώσεων, αν και η ΕΠΟ ζήτησε πρώτα να εξασφαλιστεί η συναίνεση της Σούπερ Λίγκας στην επόμενη συνεδρίασή της. Μια τέτοια λύση θα δώσει αχτίδα αισιοδοξίας στους «κίτρινους», αφού ούτως ή άλλως το ποσό που θα παρακρατηθεί από τα τηλεοπτικά θα πήγαινε στις προσφυγές. 

 

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

 

Η απόφαση της επιτροπής εφέσεων δημιουργεί νέα δεδομένα στο ρόστερ του Αρη για την επόμενη σεζόν, από τη στιγμή που οι «κίτρινοι» δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές και ανανεώσεις. Τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν και δεν θα ανανεωθούν είναι των Σηφάκη, Μίσελ, Λαζαρίδη, Ακόστα, Πρίττα, που όλοι τους είναι άνω των 22 ετών, ενώ αποχωρούν και οι Τόχα, Ντίκο, Σανκαρέ, Φατί και πιθανώς και ο Κατίδης, εφόσον δεν κριθεί καταχρηστική η προσφυγή του. Τι μένει; Μια 17άδα παικτών, υπό τις πιο ευνοϊκές εκτιμήσεις. Στους τερματοφύλακες έχουμε τους Βελλίδη, Διούδη, στην άμυνα τους Παπαζαχαρία, Γιαννίτση, Κοτσώνη, Νέτο, στα χαφ τους Παπαστεριανό, Καπετάνο, Καζναφέρη, Ουμπίντες και Τσουκάνη και στην επίθεση τους Καστίγιο, Τριανταφυλλάκο, Γιαννιώτα, Κανούλα, ενώ θα επιστρέψουν οι δανεικοί Οικονομόπουλος και Αγγελούδης.

πηγή : sday.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ