2024-01-19 10:26:33
Φωτογραφία για Η Gen Z ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΒΟΛΤΑ από τη γενιά των γονιών τους

 





Η Γενιά Ζ δυσκολεύεται περισσότερο να τα βγάλει πέρα, πόσο μάλλον να αποταμιεύσει. Περίπου το 38% των ενηλίκων της γενιάς Ζ και των Millenials πιστεύουν ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία να αισθανθούν οικονομικά ασφαλείς απ’ ότι οι γονείς τους στην ίδια ηλικία, κυρίως λόγω της οικονομίας, όπως έδειξε πρόσφατη έκθεση της Bankrate. Σημειώνεται ότι ως γενιά Ζ ορίζονται όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1996 και 2012.

Σύμφωνα με το CNBC, μπροστά στο υψηλότερο κόστος ζωής, το 53% των εργαζομένων της Gen Z δήλωσε επίσης ότι έχει μια παράλληλη απασχόληση – περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη γενιά – για να βοηθήσει στην κάλυψη των μηνιαίων εξόδων του, διαπίστωσε η Bankrate. Και λιγότεροι αποταμιεύουν για το μέλλον.

«Πρόκειται για ένα πιο σκληρό κλίμα σίγουρα», δήλωσε ο Laurence Kotlikoff, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και πρόεδρος της MaxiFi, η οποία προσφέρει λογισμικό οικονομικού σχεδιασμού

. «Οι γονείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα παιδιά τους έχουν πρόβλημα».



Το 53%, των Gen Zers δηλώνουν ότι το υψηλότερο κόστος αποτελεί εμπόδιο για την οικονομική τους επιτυχία



Τα μέλη της γενιάς Ζ αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα εμπόδια στην οικονομική επιτυχία. Η πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού έχει πράγματι δυσκολέψει τα πράγματα για όσους μόλις ξεκινούν. Περισσότεροι από τους μισούς, ήτοι το 53%, των Gen Zers δηλώνουν ότι το υψηλότερο κόστος αποτελεί εμπόδιο για την οικονομική τους επιτυχία, σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα της Bank of America.

Εκτός από την εκτίναξη των δαπανών για φαγητό και στέγαση, οι millennials και η Gen Z αντιμετωπίζει και άλλες οικονομικές προκλήσεις που δεν αντιμετώπιζαν οι γονείς τους ως νεαροί ενήλικες. Περίπου τα 3/4 της γενιάς Ζ δηλώνουν διστακτικοί στο να θέσουν μακροπρόθεσμους οικονομικούς στόχους.



Χωρίς μακροπρόθεσμους στόχους

Όχι μόνο οι μισθοί τους είναι χαμηλότεροι από τις αποδοχές των γονιών τους όταν ήταν στα 20 και στα 30 τους, αλλά έχουν επίσης μεγαλύτερα υπόλοιπα φοιτητικών δανείων.

Περίπου τα τρία τέταρτα των Αμερικανών Gen Z είπαν ότι η σημερινή οικονομία τους κάνει να διστάζουν να θέσουν μακροπρόθεσμους οικονομικούς στόχους και τα δύο τρίτα δήλωσαν ότι μπορεί να μην έχουν ποτέ αρκετά χρήματα για να συνταξιοδοτηθούν, σύμφωνα με μια άλλη πρόσφατη μελέτη Prosperity Index από την Intuit.

«Οι νεότεροι Αμερικανοί δεν τα πέρασαν εύκολα σε αυτήν την οικονομία, αλλά οποιοδήποτε βήμα κάνουν προς την ενίσχυση των θεμελίων των οικονομικών τους θα αποδώσει με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε η Sarah Foster, αναλύτρια της Bankrate.

Η Gen Zers έχει το σημαντικό πλεονέκτημα αυτών των επιπλέον ετών όταν πρόκειται για αποταμίευση για μακροπρόθεσμους στόχους όπως η συνταξιοδότηση, πρόσθεσε.

«Δώστε προτεραιότητα στην επένδυση στον εαυτό σας, στην αποπληρωμή του χρέους και στην αποκομιδή των πλεονεκτημάτων της σύνθετης κεφαλαιοποίηση [σ.σ. ονομάζεται το σύστημα στο οποίο ο τόκος κεφαλαιοποιείται στο τέλος κάθε χρονικής περιόδου στην οποία υποδιαιρείται το χρονικό διάστημα επένδυσης] αποταμιεύοντας τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα», συμβουλεύει ο Foster.



ΠΗΓΗ in.gr



Freegr network blog- News about pc, technology.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ