2012-06-01 15:13:24
Φωτογραφία για Τσίπρας: Ερχόμαστε να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας
Τον εαυτό μου όταν επισκέφθηκα πιτσιρικάς την Disneyland στο Παρίσι μου θύμισε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας o οποίος παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σκόρπισε χαμόγελα, υποσχέσεις και λεφτά, πολλά λεφτά.

Επιβεβαιώνοντας ότι τον τελευταίο καιρό θεωρεί ότι είναι ο Φιντέλ Κάστρο των Βαλκανίων, ξεκίνησε τονίζοντας:

Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ερχόμαστε για να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Δεν απαντάμε στη γκρίζα διαφήμιση και την πολιτική αντιπαράθεση της σήψης και της παρακμής που προσπαθεί να ...επιβάλει η ΝΔ.Έχουμε την πολιτική και ιδεολογική αυτοπεποίθηση της ήρεμης δύναμης που θέλει, ξέρει και μπορεί ν’ αλλάξει τη μοίρα του λαού και του τόπου.

Λιγότερο αναλυτικός ήταν στα περί ακύρωσης του Μνημονίου καθώς απέφυγε να αναλύσει τη διαπραγματευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ:

Θέλω, επίσης, να ξεκαθαρίσω ότι πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς, αμέσως μόλις συγκροτηθεί η νέα Βουλή, θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του.


Θα το αντικαταστήσουμε με το Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση, που έχουμε επεξεργαστεί.

Αμέσως μετά την ακύρωση του Μνημονίου, η νέα κυβέρνηση θα καταγγείλει τους επαχθείς όρους και θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.Ειδικότερα, σε ότι αφορά τη βιώσιμη αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιου χρέους της χώρας θα αναζητήσει ευρωπαϊκή λύση.

Χωρίς κοινή ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα του συσσωρευμένου χρέους και της χρηματοδότησης της ανάπτυξης, η Ελλάδα δεν μπορεί να επιτύχει ταυτόχρονα τη δημοσιονομική προσαρμογή και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, την πληρωμή των τόκων για το συσσωρευμένο χρέος, και τη χρηματοδότηση δημοσίων επενδύσεων και δημοσίων πολιτικών.

Πρόκειται για μια άλυτη εξίσωση.Για αυτό και θα διεκδικήσουμε νέα αναδιαπραγμάτευση του χρέους, με στόχο τη δραστική μείωσή του, ή ένα μορατόριουμ για το χρέος και αναστολή πληρωμών των τόκων, έως ότου διαμορφωθούν συνθήκες σταθεροποίησης και ανάκαμψης της οικονομίας.

Το ύψος εξυπηρέτησης του χρέους θα πρέπει, επίσης, να συνδεθεί με το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή με το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ (ρήτρα ανάπτυξης).

Ολοκλήρωσε την ομιλία του με ένα αστειάκι, ότι δηλαδή δεν είπε ο ίδιος ότι "λεφτά υπάρχουν":

Καταθέτουμε σήμερα στην κρίση του ελληνικού λαού ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό κυβερνητικό πρόγραμμα.Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει συγκεκριμένες, διαρθρωμένες και σε μεγάλο βαθμό συμπληρωματικές ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, πολιτικές παρεμβάσεις και μέτρα εφαρμογής με άμεση, βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη απόδοση.

Δεν ισχυριζόμαστε πως λεφτά υπάρχουν.Δεν θα καταφεύγαμε ποτέ σ’ αυτήν τη χυδαιότητα.

Ο ελληνικός λαός δεν ζητάει χρήματα ως επαίτης.Ζητάει εργασία για να αποκτήσει τα προς το ζην.

Ζητάει να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες του.Διαβεβαιώνουμε, όμως, ότι πόροι μπορούν να εξοικονομηθούν.Χωρίς τις στυγνές περικοπές του Μνημονίου.

Τέλος, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι από την Ελλάδα θα ξεκινήσει η αλλαγή της..Ευρώπης, κάτι αληθές, ειδικά αν φύγουμε από την Ευρωζώνη:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διαθέτει το άξιο και εξειδικευμένο στελεχικό δυναμικό, κορυφαίους επιστήμονες και πανεπιστημιακούς, με διεθνή καταξίωση, πολιτική εμπειρία και αγωνιστική ετοιμότητα να εφαρμόσουν με επιτυχία αυτό το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να γίνει πρωτοπόρα δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη.Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον.Έχουν δικαίωμα στο όνειρο να ζήσουν με αξιοπρέπεια στη πατρίδα μας, έχουν δικαίωμα στη ελπίδα.Εμείς καλούμε όλο το λαό να ενωθεί, με λογισμό και με όνειρο για να ανοίξουμε δρόμο στην ελπίδα.
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ