2018-05-09 14:08:14
Φωτογραφία για υζητήθηκε στο ΣτΕ η Αίτηση ακύρωσης της ΠΟΣΥΦΥ για το νέο μισθολόγιο
Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση τής ΠΟΣΥΦΥ: Την Δευτέρα 7 Μάιου πραγματοποιήθηκε η συζήτηση του Αιτήματος που καταθέσαμε την 23η Οκτωβρίου 2017 στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την

 ακύρωση  του νόμου εφαρμογής του νέου μισθολογίου μέσω της απόφασης ΟΙΚ.2/52259/ΔΕΠ (19/07/2017) του Υπουργού Οικονομικών καθώς και άλλων συναφών πράξεων.

    Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Λάγος Γεώργιος κατά την ακροαματική διαδικασία και μετά την τοποθέτηση της εισηγήτριας Συμβούλου Ελένης Παπαδημητρίου, ανέπτυξε ολόκληρο το περιεχόμενο του Αιτήματος της Ομοσπονδίας.

    Ειδικότερα επεσήμανε την προχειρότητα της διαμόρφωσης του νέου μισθολογίου και την αποτυχημένη προσπάθεια να εφαρμοστεί ένα μισθολόγιο των ενόπλων δυνάμεων στα σώματα ασφαλείας χωρίς καμία διαφοροποίηση. Επισημάνθηκε από τον πληρεξούσιο Νομικό Σύμβουλο της ΠΟΣΥΦΥ η άδικη, άνιση και μη παραδεκτή διαφοροποίηση των αστυνομικών  στις μισθολογικές κατηγορίες με βάση την αρχική προέλευση
. Η τοποθέτηση των αστυνομικών που προέρχονται από τους συνοριακούς φύλακες και μετά την ομογενοποίηση τους  με τον ν.3686/2008 τους καθιστούσαν ισότιμους αστυνομικούς χωρίς κανένα διαχωρισμό. Η επαναφορά του διαχωρισμού με βάση την προέλευση αντιβαίνει στις διατάξεις του προαναφερόμενου νόμου.  Αναφέρθηκε επίσης διεξοδικά στην βαθμολογική εξέλιξη των αστυνομικών προερχομένων από συνοριακούς φύλακες όπου τα μισθολογικά κλιμάκια δεν ανταποκρίνονται στην εξέλιξη αυτή. Έθεσε ακόμη, την επιλεκτική απόδοση του επιδόματος παραμεθορίου μόνο στις αναφερόμενες περιοχές που ορίζονται στο νόμο και όχι σε ολόκληρη την παραμεθόριο.  Ο ισχυρισμός πως το επίδομα παραμεθορίου δεν είναι «παραμεθορίου» και δεν είναι για τις μεταναστευτικές ροές φαίνεται πως δεν μας έπεισε.

    Πέραν της ιδιαίτερης ανάπτυξης που όφειλε η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. να κάνει, αποδεικνύοντας τον άδικο αλλά και πρόχειρο χαρακτήρα του νομοθετήματος,  επεσήμανε στο γενικότερο μέρος και την μη ανταπόκριση της Κυβέρνησης στις προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά του μισθολογίου στα επίπεδα του 2012, το οποίο επεσήμαναν κατόπιν και άλλοι συναφείς συνδικαλιστικοί φορείς.

    Συνάδελφοι, είμαστε  εδώ και χρόνια, σε δυσμενή θέση για να αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε κεκτημένα που ανταποκρίνονται σε συμβατά επίπεδα διαβίωσης για τον ένστολο. Είναι προφανές πως η δικαίωση θα επέλθει από έναν ειλικρινή αγώνα με γνώμονα το κοινό όφελος όλων των συναδέλφων. Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.  θα συνεχίσει τη διαδρομή της σοβαρά και υπεύθυνα χωρίς  υπερβολές  και θα αγωνίζεται για την αποκατάσταση των θεσμικών αδικιών των μελών και της κατηγορίας που εκπροσωπεί.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ