2023-12-21 11:00:50
Φωτογραφία για e-ΕΦΚΑ: Αίτηση / Δήλωση μεταβολής ασφαλιστικής κατηγορίας για το έτος 2024



Το παρόν μήνυμα σας αφορά ΜΟΝΟ εφόσον επιθυμείτε να μεταβάλετε την ασφαλιστική σας κατηγορία για τους κλάδους Κύριας Ασφάλισης, Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ παροχών για το έτος 2024.

Αγαπητέ / ή ασφαλισμένε / η,

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ενεργοποιηθεί από 18/12/2023, για Ελεύθερους Επαγγελματίες, Αυτοαπασχολούμενους και  Αγρότες, η ηλεκτρονική υπηρεσία e-ΕΦΚΑ «Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας Κύριας Ασφάλισης, Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ παροχών» παρέχοντας την δυνατότητα υποβολής αίτησης / δήλωσης μεταβολής της ασφαλιστικής κατηγορίας για το έτος 2024.

Η δήλωση επιλογής/μεταβολής της ασφαλιστικής κατηγορίας μπορεί να υποβληθεί έως 31/1/2024.

Υπενθυμίζεται ότι....





.... η επιλογή των ανώτερων ασφαλιστικών κατηγοριών οδηγεί και σε υψηλότερες συνταξιοδοτικές παροχές.

Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης / δήλωσης μεταβολής κατηγορίας, παραμένει ενεργή η κατηγορία κατάταξης του προηγούμενου έτους.

Για  την ενημέρωσή σας σε θέματα διαχείρισης εισφορών μη μισθωτών (εκκαθάριση εισφορών, βεβαίωση, ρύθμιση, επιστροφή κλπ), ο e-ΕΦΚΑ παρέχει ενημέρωση με μαζική αυτοματοποιημένη αποστολή e-mail στην δηλωθείσα από τους ασφαλισμένους διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Η δήλωση της διεύθυνσης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email), που επιθυμείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά μηνύματα, πραγματοποιείται στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία e-ΕΦΚΑ ->  Ατομικά Στοιχεία.

Δ/νση Μη Μισθωτών ΕΦΚΑ

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ