2018-05-10 06:51:16
Φωτογραφία για Campus για πανευρωπαϊκή εκπαίδευση αστυνομικών και ιδιωτών η έδρα της ΕΚΑΜ
Το όραμα να μετατραπεί η έδρα της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας, στο Μαρκόπουλο, σε έναν χώρο εκπαίδευσης, όπου θα μπορούν αστυνομικές μονάδες και ιδιώτες από

όλη την Ευρώπη και όχι μόνο να μαθαίνουν από την ΕΚΑΜ τεχνικές φύλαξης, μάχης και αντιμετώπισης δύσκολων περιστατικών, φαίνεται πως σχετικά σύντομα θα γίνει πραγματικότητα.

Εκδόθηκαν και οι τελευταίες απαιτούμενες πολεοδομικές άδειες, προκειμένου να νομιμοποιηθούν χώροι που είχαν... προβλήματα κατά την κατασκευή του τότε Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου, ενώ η Ελληνική Αστυνομία έχει αποδεχθεί τη δωρεά, ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος".

Το υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο θα λειτουργεί υπό το ΚΕΜΕΑ και θα μπορούν να το χρησιμοποιούν για την εκπαίδευσή τους μονάδες αστυνομίας από όλον τον κόσμο, αλλά και ιδιωτικές εταιρείες, που θα θέλουν -για παράδειγμα- να προσομοιώσουν σενάρια αντιμετώπισης πειρατών σε πλοία.

Τόσο οι αστυνομικές μονάδες όσο και οι ιδιωτικές εταιρείες θα καταβάλουν... δίδακτρα, που θα καταλήγουν στα ταμεία της ΕΛ.ΑΣ και επιτέλους -όπως έλεγε στο bloko.gr ανώτατος αξιωματικός της Λεωφόρου Κατεχάκη- θα χρησιμοποιηθεί το Μαρκόπουλο όπως του πρέπει, ενώ θα πουλήσουμε την τεχνογνωσία της άριστα εκπαιδευμένης ΕΚΑΜ.

Μανώλης Ασαριώτης
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ