2023-11-04 15:31:54
Φωτογραφία για Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) προς Υπουργείο Παιδείας: Καλύψτε άμεσα τα κενά των Θεολόγων στην Εκπαίδευση



 

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων

Παράρτημα Αδιορίστων Θεολόγων

31 Οκτωβρίου 2023

  Αρ. Πρωτ.: 178

ΠΡΟΣ:

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. 151 80

ΜΑΡΟΥΣΙ  - ΑΘΗΝΑ

ΠΡΟΣ την Διεύθυνση διορισμών προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

ΘΕΜΑ: «Τα κενά των Θεολόγων στην Εκπαίδευση»

Μετά από ερωτήσεις που δεχόμαστε από μέλη του Παραρτήματος Αδιορίστων Θεολόγων της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ),  σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα κενά Θεολόγων που υπάρχουν, συνολικά, σύμφωνα με το επίσημο μητρώο του Υπουργείου Παιδείας:

α) Στη Δ/βάθμια Γενική και Τεχνολογική Εκπαίδευση

β) Στην Ειδική Αγωγή

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε, μέσω των Παραρτημάτων της Ενώσεώς μας, από πάμπολλες Δ/νσεις Εκπαίδευσης της χώρας, τα υπάρχοντα κενά, μειώθηκαν μεν, αλλά δεν καλύφτηκαν,  μετά και από τις πρόσφατες (101) προσλήψεις Αναπληρωτών Θεολόγων.

Το  αποτέλεσμα για το μάθημα των Θρησκευτικών είναι ότι, είτε δεν διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών σε πολλά σχολεία είτε διδάσκεται, πλημμελώς, με περικοπές είτε διδάσκεται από συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων, που δεν γνωρίζουν Θεολογία.

Προς τούτο, παρακαλούμε να  κάνετε άμεσα και νέες προσλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν τα πραγματικά κενά, εφαρμόζοντας για όλους τους μαθητές, τη συνταγματική επιταγή (άρθρ. 16, παρ. 2, του  Ελληνικού Συντάγματος),  που ορίζει,  ως βασικό σκοπό της παιδείας «την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες». 

Με εκτίμηση

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Αδιορίστων της ΠΕΘ

thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ