2018-05-11 20:00:18
Φωτογραφία για Οι χρυσοί κανόνες για να μην ξεχνάτε το όνομα κάποιου που μόλις γνωρίσατε
Oι ειδικοί γιατροί που ασχολούνται με τα θέματα μνήμης μας αποκαλύπτουν τα απλά τρικ για να απομνημονεύουμε εύκολα τα ονόματα ανθρώπων που μόλις μας έκαναν τις συστάσεις. Και μην μου πείτε ότι δεν έχετε αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα Υπάρχει κάτι που μας φέρνει σε πιο δύσκολη θέση, από όταν ξεχνάμε το όνομα κάποιου;

 Ειδικά όταν τον ξανασυναντάμε σε φιλικό ή ακόμη χειρότερα σε επαγγελματικό περιβάλλον και πρέπει να κάνουμε συστάσεις ή να του απευθύνουμε τον λόγο και βρισκόμαστε με ένα μεγάλο… κενό στο κεφάλι μας!

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά δυστυχώς εμένα μου έχει συμβεί άπειρες φορές και προσπαθώ να βρω διάφορους εύσχημους και φυσικά, μη προσβλητικούς τρόπους για να σώσω την κατάσταση. Δεν είναι πάντοτε εύκολο και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχω βρεθεί σε δύσκολη θέση… Οπότε, ορκίζομαι… να αποστηθίσω τους πέντε χρυσούς κανόνες που συστήνουν οι ειδικοί περί της μνήμης για να μην (ξανα)ξεχάσω ποτέ το όνομα κάποιου!


Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρόσφατα στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, και οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι οι τεχνικές τους μπορούν να μας βοηθήσουν να θυμόμαστε τα ονόματα έως και 1.500 νέων ανθρώπων αμέσως!

Οι πέντε χρυσοί κανόνες για την απομνημόνευση των ονομάτων!

Αν τα εφαρμόσετε σωστά, θα βελτιώσετε τη μνήμη σας με τα ονόματα περίπου κατά 20%. Δεν είναι καθόλου άσχημα!

1. Βεβαιωθείτε ότι ακούσατε σωστά το όνομα κατά τη στιγμή των συστάσεων. Αν όχι, δεν είναι κακό να πούμε: «Συγγνώμη, δεν άκουσα καλά το όνομά σας» ή «Πείτε μου ξανά, δεν το κατάλαβα».

2. Προσπαθήστε να επαναλάβετε αμέσως μετά. Το μεγάλο πλεονέκτημα με αυτή την κίνηση είναι ότι θα σας διορθώσει ο συνομιλητής σας, αν κάνετε λάθος. Και το κυριότερο είναι ότι από τη μία το ακούτε εσείς ξανά με τη δική σας φωνή, ενώ ταυτόχρονα το πρόσωπο που έχετε απέναντί σας κολακεύεται, γιατί δείχνετε ενδιαφέρον.

3. Κάντε μια παρατήρηση σχετικά με το όνομά του. Οποιαδήποτε παρατήρηση κάνετε και πάλι, αφ’ ενός δείχνετε ενδιαφέρον για τη γνωριμία και αφ’ ετέρου σας βοηθά στην απομνημόνευση.

4. Αν συνεχίσετε να μιλάτε μαζί, χρησιμοποιήστε το όνομά του κατά τη διάρκεια της συνομιλίας σας. Αλλά μην το παρακάνετε, γιατί θα μοιάζει λίγο αγενές. Προσπαθήστε να τον αποκαλείτε με το όνομά του σποραδικά.

5. Χρησιμοποιήστε ξανά το όνομα, τη στιγμή που θα αποχαιρετήσετε. Μην πείτε απλά, «Θα τα ξαναπούμε». Είναι καλύτερα να τον προσφωνήσετε με το μικρό ή το επίθετό του, ανάλογα τον βαθμό επισημότητας.

Αρχίστε να εφαρμόζετε αυτά τα απλά κόλπα για να αποφύγετε –κατά το δυνατόν- το σχετικό πρόβλημα στο μέλλον.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ