2018-05-13 15:23:44
Φωτογραφία για Δηλαδή αυτό το πλάσμα κυκλοφορεί μαζί του; - Γι' αυτό άσχημοι καταλήγουν με όμορφες
Η ομορφιά δεν μετράει μπροστά στο χαρακτήχαχαχαχα. Μη γελάς, το λέει η επιστήμη Πόσες και πόσες φορές σού έχει τύχει να περπατάς στον δρόμο, μόνος, ή με τον κολλητό σου και να περνά ένα ζευγάρι που, βλέποντάς το, δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις. Τότε που κοκκινίζεις σαν παντζάρι από το κακό σου, τότε που σε πιάνουν οι μεγαλομανίες σου και σκέφτεσαι διάφορα τύπου «τι δουλειά έχει αυτή με αυτόν τον μαλάκα;».

Όπα ρε παλικάρια, γιατί μαλάκας το παιδί; Έτσι χύμα και τσουβαλάτα, καθόμαστε και κράζουμε χωρίς να ξέρουμε τι ιστορία κουβαλάει ο καθένας και η καθεμία; Πού τα έχουμε δει αυτά;

Ή το άλλο; «Τη θυμάσαι την Κατερίνα τη γκομενάρα από τη σχολή; Παντρεύτηκε. Αν δεις πώς είναι ο άντρας της θα κλάψεις».

Αηδίες Όλοι μας, μα όλοι μας, έχει τύχει να είμαστε ή έστω έχουμε προσπαθήσει να είμαστε με μία γυναίκα που θεωρούμε ότι εμφανισιακά είναι ένα -ή και περισσότερα επίπεδα- ανώτερη από εμάς. Που τη βλέπουμε και νιώθουμε πιο κοντοί, που της μιλάμε και τριγλίζουμε, που προσπαθούμε να τη φλερτάρουμε και μάς λούζει κρύος ιδρώτας λες και μπροστά μας έχουμε τίποτα αντιSOS στις Πανελληνίες.


Το να πούμε ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν παίζει ρόλο θα είναι παραμύθι. Όπως επίσης θα μοιάζει με παραμυθάκι αν πούμε ότι η εμφάνιση δεν είναι το Α και το Ω σε αυτό που ψάχνει μια γυναίκα. Ναι, είναι το περιτύλιγμα, το πρώτο πιάτο, το ορντέβρ, αλλά μόνο με αυτό δεν χορταίνει καμιά. Αντίθετα, καμία γυναίκα δεν μπορεί να παραπονεθεί ότι έμεινε... νυστική έχοντας δίπλα της έναν άντρα με αυτοπεποίθηση.

Αν, λοιπόν, εσύ δεν διαθέτεις μπόλικη από την τελευταία, αφενός δεν σου φταίει ο άλλος «ο μαλάκας» που έχει, αφετέρου θα πρέπει να αλλάξεις τη γυναικοθεωρία σου.

Ας μιλήσει η επιστήμη

Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως υπάρχουν πολλά ζευγάρια τα οποία καταλήγουν μαζί κι ας είναι ο άντρας αναλογικά λιγότερο όμορφος από το ταίρι του. Νταξ, δεν ανακάλυψαν την Αμερική και επιπλέον δεν είναι μαθηματικά οι σχέσεις ώστε τα «7άρια» να καταλήγουν με τα «7άρια» και τα «10άρια» με τα «10άρια».

Γιατί, λοιπόν, αναφέρομαι, στην εν λόγω έρευνα; Μα για τον προφανή λόγο ότι έρχεται να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή μας, λέγοντάς ξεκάθαρα πως υπάρχει η τάση οι άνθρωποι να καταλήγουν με συντρόφους πιο σέξι από αυτούς. Δεν είναι ανάγκη να έχεις συγκεκριμένο status, λεφτά, κύρος, ή να κάνεις ολόκληρο εμφύλιο με τον εσωτερικό σου κόσμο για να αλλάξεις στοιχεία του χαρακτήρα σου προκειμένου να πιάσεις κάποια στάνταρντς που απέχουν από τις δυνατότητές σου.

Όσο κι αν το σύνηθες και το «φυσιολογικό» είναι να ζευγαρώνουν με αυτούς που είναι γενετικά και σωματικά παρόμοιοι, αυτό που η επιστήμη ονομάζει «ταιριαστό ζευγάρωμα».  θέτει μια θεωρία για τα πώς και τα γιατί μπορεί να προκύψει η εξαίρεση στο «ταιριαστό ζευγάρωμα». Η απάντηση κρύβεται σε αυτό που οι περισσότεροι άντρες… τρέμουμε: Το «friendzone»!

Η εν λόγω έρευνα, λοιπόν, που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και  δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Psychological Science», ασχολήθηκε με τις περιπτώσεις των σχέσεων «αναμεμιγμένης ελκυστικότητας». Εξετάζοντας 267 ετεροσεξουαλικά ζευγάρια, ρώτησαν για πόσο καιρό γνωριζόταν το κάθε ζευγάρι και αν απολάμβαναν μία πλατωνική σχέση πριν ξεκινήσουν να βγαίνουν. Το αποτέλεσμα που προέκυψε δείχνει ότι τα ζευγάρια που ήταν φίλοι για μεγάλο διάστημα πριν τελικά αρχίσουν να βγαίνουν είναι πιο πιθανό να παρουσιάζουν διαφορές στην ελκυστικότητα τους (ο άσχημος και η όμορφη που λέγαμε στην αρχή), ενώ όσοι ξεκινούν να βγαίνουν αμέσως μόλις γνωριστούν είναι σε γενικές γραμμές το ίδιο ελκυστικοί. «Δεν υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στην ομοιότητα των ζευγαριών και την ικανοποίησή τους από την σχέση τους», λέει η έρευνα και σου δίνει τη λύση για τον τρόπο που μπορείς να προσεγγίσεις μία γυναίκα η οποία στα μάτια σου φαντάζει «καλύτερη»

Κι επειδή θεωρία χωρίς πράξη είναι αέρας κοπανιστός, σου έχω και βιωματική απόδειξη με πρωταγωνιστή έναν κολλητό μου. Τι έκανε ο μπαγάσας; Του άρεσε καιρό μία που όπως συνηθίζουμε να λέμε «δεν ήταν για τα δόντια του». Στο φαίνεσθαι. Γιατί το αποτέλεσμα άλλα έδειξε. Αφού, λοιπόν, έφαγε αρχικά τη χυλόπιτά του, αποφάσισε να το πάει δια της… φιλικής οδού. Γνωρίστηκαν, έγιναν φίλοι (ή έτσι νόμιζε αυτή τουλάχιστον), της έδειξε σιγά σιγά τα ατού του χαρακτήρα του, την κέρδισε και τώρα είναι μαζί.

Ταιριάζουν εμφανισιακά; Στα δικά μου και τα δικά σου τα μάτια, όχι. Στα δικά τους; Για να είναι μαζί τρία χρόνια τώρα, φαντάζομαι πως ναι…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ