2018-05-16 20:07:17
Φωτογραφία για Απώλεια ακοής: Με ποια διατροφή θα προστατευτείτε
Η υγιεινή διατροφή μπορεί να αποτελέσει ισχυρό σύμμαχο και στην προστασία της ακοής, όπως έδειξε νέα αμερικανική μελέτη.

Ερευνητές του Νοσοκομείου Brigham and Women’s μελέτησαν τη σχέση μεταξύ τριών διαφορετικών διατροφικών σχημάτων και του κινδύνου απώλειας ακοής σε 70.966 γυναίκες που είχαν πάρει μέρος στη μελέτη Nurses’ Health Study II και είχαν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση για 22 χρόνια.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η υγιεινή διατροφή όντως σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο απώλειας ακοής στις γυναίκες.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή ή διατροφή που συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, είχαν κατά μέσο όρο 30% μικρότερο κίνδυνο μέτριας ή σοβαρής απώλειας ακοής, συγκριτικά με συνομήλικες τους που δεν ακολουθούσαν ανάλογη διατροφή.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν επίσης ο κίνδυνος απώλειας ακοής μειωνόταν πάνω από 30% αν οι γυναίκες είχαν ακολουθήσει μια διατροφή με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, όσπρια, λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, ψάρια, δημητριακά και μέτρια κατανάλωση αλκοόλ.

«Το να τρως καλά συντελεί σε καλύτερη υγεία, και αυτό είναι σίγουρα επιβοηθητικό στο να μειώσεις τον κίνδυνο απώλειας της ακοής», ανέφερε η Σάρον Κούρχαν, επιδημιολόγος στο αμερικανικό νοσοκομείο και κύρια συγγραφέας της μελέτης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ