2018-05-16 21:06:18
Φωτογραφία για Τα σνακς που μπορείς να τσιμπήσεις σήμερα το βράδυ
Το να τρως αργά το βράδυ μπορεί ν’ αποδειχθεί καταστροφικό στην προσπάθειά σου να χάσεις κιλά. Στην πραγματικότητα, όμως, ο λόγος που παίρνεις κιλά μπορεί να είναι το τι τρως και πόσο τρως παρά η ώρα της ημέρας που το τρως!

Η κατανάλωση ορισμένων τροφών μάλιστα το βράδυ μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία σου και να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα! Υπάρχουν μερικά κατάλληλα σνακς για το βράδυ που μπορείς να φας άφοβα μετά από ένα light βραδινό ενώ μερικά απ’ αυτά θα σε γεμίσουν ενέργεια και μετά τη βραδινή σου προπόνηση!

Μαύρη σοκολάτα

Η σοκολάτα θεωρείται συχνά ένα απαγορευμένο φαγητό, όμως, στην πραγματικότητα η μαύρη σοκολάτα στερείται της υψηλής περιεκτικότητας σε πρόσθετα σάκχαρα και σου παρέχει πολλά αντιοξειδωτικά οφέλη.

Παράλληλα, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, καταπολεμά τη φλεγμονή και βελτιώνει τη διάθεσή σου.


«Παγωτό» μπανάνα- φράουλα

Το παγωτό είναι η τέλεια απόλαυση για το βράδυ, αλλά μπορεί εύκολα να σε κάνει να ξεφύγεις απ’ τα όρια. Μια καλή εναλλακτική λύση για το παραδοσιακό παγωτό είναι να το φτιάξεις με καταψυγμένες μπανάνες.

Κόψε δύο ώριμες μπανάνες κι ένα φλιτζάνι φράουλες

Βάλτα για μερικές ώρες στην κατάψυξη.

Στη συνέχεια βάλε τις μπανάνες και τις φράουλες στο multi μέχρι ν΄αποκτήσουν την υφή του παγωτού!

Voila, έχεις έτοιμο το παγωτό σου για τις βραδινές λιγούρες σου!

Φιστίκια

Τα φιστίκια με το κέλυφος έχουν ένα σημαντικό όφελος: Το ότι πρέπει να τα ξεφλουδίσεις για να τα φας, επομένως τρως λιγότερο! Ένα άλλο bonus με τα φιστίκια είναι ότι περιέχουν φυτικές ίνες, βιοτίνη, βιταμίνη Β6, θειαμίνη, φολικό οξύ, ακόρεστα λίπη και φυτικές στερόλες, που τα καθιστούν ιδιαίτερα θρεπτικά. Μπορείς να τα συνδυάσεις με φρούτα και να έχεις το απόλυτο βραδινό σνακ!

Ζεστό γάλα με μέλι

Το ζεστό γάλα είναι γνωστό πως βοηθάει στον καλύτερο ύπνο. Η προσθήκη του μελιού στο ζεστό γάλα σου θα αυξήσει ελαφρώς την περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Όμως, αυτό το επιπλέον σάκχαρο μπορεί να διεγείρει τις ορμόνες που οδηγούν στο σχηματισμό της σεροτονίνης, κάνοντας το ζεστό γάλα σου το τέλειο σνακ για να κοιμηθείς πιο εύκολα τόσο από ψυχολογική όσο κι από φυσική άποψη!

Αμύγδαλα

Μπορεί οι ξηροί καρποί να θεωρούνται εχθρός της απώλειας βάρους, όμως, δεν είναι πάντα έτσι. Μια μελέτη του 2012 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έφαγαν αμύγδαλα έχασαν το ίδιο βάρος σε 18 μήνες σε σύγκριση με τους ανθρώπους που απέφυγαν την κατανάλωση αμυγδάλων. Επιπλέον, οι άνθρωποι που έτρωγαν αμύγδαλα εμφάνισαν μεγαλύτερες βελτιώσεις στη συνολική χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια – δύο βασικούς παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τα αμύγδαλα είναι μια τροφή που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, κάτι το οποίο συμβάλλει στη γενική βελτίωση της υγείας σου. Γιατί να μην τα επιλέξεις;
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ