2018-05-18 19:34:20
Φωτογραφία για Αναβάθμιση 32 «carrier killers» πυραύλων Kh-22 για τα νέα ρωσικά Tu-22M3M
To ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να επαναφέρει τους πολυ-ηχητικούς πύραυλους Kh-22 σε υπηρεσία. Ήταν το βασικό αντιπλοϊκό όπλων των αεροσκαφών κρούσης Tu-22 για πολλά χρόνια, αλλά αποσύρθηκαν αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Izvestia, η επαναφορά τους θα συνδυαστεί με αναβάθμιση ώστε να έλθουν στα επίπεδα της τελευταίας έκδοσης του πύραυλου, που έχει νέα κωδικοποίηση Kh-32.

Συνολικά 32 πύραυλοι θα αναβαθμιστούν κι επανέλθουν   σε υπηρεσία σε διάστημα τριών ετών έναντι κόστους 300 εκατομμυρίων ρουβλιών (4,1 εκατομμύρια ευρώ). Ο πύραυλος κατασκευάστηκε από την εταιρεία Raduga Design Bureau, που θα αναλάβει και την αναβάθμιση. Μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει πάνω από 3.000 πύραυλους του τύπου τόσο με συμβατική όσο και με πυρηνική κεφαλη.

Οι αναβαθμισμένοι πύραυλοι θα διαθέτουν πιο ισχυρό πυραυλοκινητήρα, ελαφρύτερη πολεμική κεφαλή αλλά μεγαλύτερες δεξαμενές καυσίμου κι επομένως κι εμβέλεια, η οποία σχεδόν θα διπλασιαστεί στα περίπου χίλια (!) χιλιόμετρα. Παράλληλα θα εξοπλιστεί με νέο ραντάρ αδρανειακής στοχοποίησης ανθεκτικό σε παρεμβολές, σχεδιασμένο για επιχειρήσεις σε περιβάλλον βαριάς αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ