2018-05-18 23:06:23
Φωτογραφία για Οι πιο αηδιαστικές συνήθειες σου κάνουν τελικά καλό!
Όλοι έχουμε ορισμένες αηδιαστικές συνήθειες τις οποίες... κάνουμε με την πρώτη ευκαιρία, όταν είμαστε εμείς και ο εαυτός μας. Μην το αρνηθείς!

Και γιατί να το αρνηθείς άλλωστε, αυτές οι αηδιαστικές συνήθειες σου κάνουν τελικά καλό! Ξέρεις ότι δεν είναι κατάλληλες, ξέρεις ότι δεν είναι αποδεκτές αλλά επίσης ξέρεις πως όλοι έχουν τις δικές τους παραξενιές.

Τελικά…οι πιο αηδιαστικές σου συνήθειες κάνουν καλό!

Τσίσα στο μπάνιο

Μπορεί να μην το παραδέχεσαι αλλά τα στατιστικά μιλάνε από μόνα τους. Περίπου το 75% των ανθρώπων το έχουν κάνει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Και δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι αν είσαι ανάμεσα σε αυτούς γιατί το ουρικό οξύ και η αμμώνια σε αποτρέπει από μύκητες και λοιμώξεις στα δάκτυλα των ποδιών σου!

Φτύσιμο

Το να φτύνει κάποιος είναι πραγματικά αηδιαστικό, ειδικά όταν γίνεται σε δημόσιους χώρου. Όμως, όταν γυμνάζεσαι μπορεί να σε βοηθήσει να αναπνεύσεις καλύτερα!


Φυσιολογικά αναπνέουμε από τη μύτη, και αυτό ζεσταίνει τον αέρα και τον κάνει πιο υγρό, επιτρέποντας στο σώμα να απορροφήσει οξυγόνο πιο αποτελεσματικά. Όταν, όμως, γυμνάζεσαι αναπνέεις από το στόμα και αυτό σε κάνει να παράγεις περισσότερο σάλιο το οποίο “ανακατεύεται” με το σύστημα αναπνοής σου. Μετά το τρέξιμο, μπορείς να φτύσεις, θα σου κάνει καλό!

Μασάς τσίχλα

Η τσίχλα δεν είναι τόσο αηδιαστική και δεν έχει διατροφικά οφέλη αλλά είναι αποδεδειγμένο πως σε βοηθά στη συγκέντρωση περισσότερο και από την καφεΐνη.

Η τσίχλα σε βοηθά να κάνεις focus, να ακονίσεις τη μνήμη σου, να μειώσεις το άγχος και να εξισορροπήσεις τις ορμόνες σου αυξάνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης.

Αερίζεσαι Ακόμα κι αν δεν το αντιλαμβάνεσαι, το σώμα απελευθερώνει αέρια περίπου 14 φορές την ημέρα και περίπου 3-4 φορές κατά τη διάρκεια του ύπνου. Στο σημείο αυτό να πούμε πως λυπούμαστε για τον σύντροφό σου….

Κατά κανόνα, ο πεπτικός σωλήνας αρχίζει να παράγει διοξείδιο του άνθρακα και μεθάνιο περίπου 6 ώρες μετά το φαγητό και βοηθά το σώμα σου να απαλλαγεί από αυτό. Αν προσπαθήσεις να το κρατήσεις, τότε θα προκληθεί πόνος στην κοιλιά ή φούσκωμα! Διαλέγεις!

Ρέψιμο

Επίσης αηδιαστικό αλλά…ανακουφιστικό! Ναι, το ρέψιμο μετά από ένα καλό γεύμα βοηθά το στομάχι σου και σε ανακουφίζει. Αλλά γενικά μην το παρακάνεις και καλύτερα όχι μπροστά σε κόσμο…

Τρως τα νύχια σου

Όταν τρως τα νύχια σου, καταναλώνεις μερικά από τα βακτηρίδια που βρίσκονται πάνω τους. Αυτό οδηγεί το ανοσοποιητικό σου σύστημα να αρχίσει να παράγει λευκά αιμοσφαίρια που βοηθούν στην καταπολέμηση αυτών των βακτηριδίων. Κι έτσι την επόμενη φορά, αυτά θα “χτυπήσουν” αφού θα έχεις ήδη αναπτύξει λεμφοκύτταρα. Υπάρχει και κάτι καλό…
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ