2018-05-20 12:36:18
Φωτογραφία για Λαθραία τσιγάρα: Τα δορυφορικά τηλέφωνα, οι εκπαιδευόμενοι λογιστές και το ζευγάρι ελληνοκυπρίων
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr πρόκειται για ένα μεγάλων διαστάσεων εργοστάσιο το οποίο βρίσκεται στα Μεσόγεια. Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας βρήκαν μεγάλες ποσότητες πολύ καλής ποιότητας καπνού.

Το εργοστάσιο χωρίζεται σε τρεις χώρους. Στον έναν τα μέλη του κυκλώματος αποθήκευαν τον καπνό που έφτανε. Στον ενδιάμεσο χώρο γινόταν η συσκευασία και η τυποποίηση. Εκεί βρέθηκαν μηχανήματα που έφτιαχναν τσιγάρα πολύ γνωστών εταιριών. Στον τρίτο υπήρχε αποθηκευτικός χώρος όπου οι κούτες με τα τσιγάρα ήταν έτοιμες για πώληση. Υπήρχαν επίσης τρία κοντέινερ, ένα εκ των οποίων γεμάτο και έτοιμο για να μπει σε φορτηγό.

Πολλά από τα τσιγάρα εκτιμάται πως στέλνονταν στο εξωτερικό καθώς εκεί οι τιμές είναι πολύ πιο υψηλές από τις τιμές της Ελλάδας.

Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε 17 προσαγωγές ατόμων με καταγωγή κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη και διερευνούν τον ρόλο που είχε ο καθένας στο κύκλωμα.


Χρησιμοποιούσαν για τις συνομιλίες τους μόνο δορυφορικά τηλέφωνα. Για λογιστές είχαν ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση τους οποίους και εκπαίδευαν για να μάθουν τη δουλειά καθώς για λόγους εμπιστοσύνης δεν ήθελαν να δώσουν τα οικονομικά στοιχεία σε επαγγελματίες.

Το εργοστάσιο ανήκει σε ένα ζευγάρι ελληνοκυπρίων που φέρονται να έμεναν εκεί.

Υπολογίζεται πως οι δασμοί του λαθραίου καπνού που έχει εντοπιστεί στο εργοστάσιο φτάνουν περίπου τις 500.000 ευρώ.

Η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος. Όπως επίσης και για τους καπνοπαραγωγούς αλλά και για τα άτομα στα οποία έφταναν οι κούτες με τα τσιγάρα.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ