2018-05-21 22:07:07
Φωτογραφία για Αυτά είναι τα 10 πιο παράξενα σπίτια στον κόσμο
Θα επιλέγατε να το κάνετε ανάποδο ή μήπως θα προτιμούσατε να μοιάζει με ένα τεράστιο κοχύλι;... Ναι, πρόκειται για περιπτώσεις αληθινές που περιλαμβάνονται στη λίστα με τα πιο παράξενα σπίτια στον κόσμο. Αν θέλετε, λοιπόν, να δώσετε και εσείς μια… ιδιαίτερη «πινελιά» στο σπίτι σας, τότε σίγουρα αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω περιπτώσεις!

1. Το ανάποδο σπίτι

Το παρακάτω σπίτι βρίσκεται στην Πολωνία και χρειάστηκαν συνολικά 114 ημέρες για να κατασκευαστεί. Ο ιδιοκτήτης του είναι ένας Πολωνός επιχειρηματίας που το δημιούργησε προκειμένου να κάνει μια… «δήλωση» σχετικά με το κομμουνιστικό παρελθόν της χώρας του. Το σίγουρο είναι πως ζαλίζει τους τουρίστες και τους ντόπιους που τυχαίνει να περνούν από μπροστά του!

2. Το σπίτι της… διαφάνειας

Πώς θα αισθανόσασταν αν ζούσατε σε ένα σπίτι που δεν σας προσέφερε καθόλου (μα καθόλου) ιδιωτικότητα; Σίγουρα θα νιώθατε άβολα αλλά αυτό δεν ήταν κάτι που είχαν κατά νου οι ιδιοκτήτες της παρακάτω οικίας που βρίσκεται στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς του αποτέλεσε η ζωή των προγόνων τους οι οποίοι περνούσαν τη ζωή τους… πάνω στα δέντρα. Παράξενο και όμως… αληθινό!


3. Το πιο λεπτό σπίτι στον κόσμο

Το πιο λεπτό σπίτι στον κόσμο είναι το «Keret House» και βρίσκεται -επίσης- στην Πολωνία και συγκεκριμένα, στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Βαρσοβία! Το πλάτος του κυμαίνεται από 92 έως 152 εκατοστά, κατασκευάστηκε ανάμεσα σε δύο πολυκατοικίες και διαθέτει δύο ορόφους, μια κρεβατοκάμαρα, μια κουζίνα και ένα καθιστικό. Για την ακρίβεια, το καθιστικό του σπιτιού αποτελεί παράλληλα την είσοδο αφού πρόκειται ουσιαστικά για μια ντιζαϊνάτη πόρτα που ανοιγοκλείνει! Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως αν και είναι πλήρως λειτουργικό σαν κατοικία, αποτελεί ένα έργο τέχνης ενός ντόπιου καλλιτέχνη.

4. Το σπίτι κοχύλι

Οι ιδιοκτήτες του φαίνεται πως αγαπούσαν πολύ τη θάλασσα. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι επέλεξαν να δημιουργήσουν ένα σπίτι με τη μορφή… κοχυλιού; Ναι, το παρακάτω σπίτι υπάρχει, βρίσκεται στο Μεξικό και αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη μεξικανική πρωτεύουσα.

5. Το σπίτι των Φλινστόουνς

Αν σας άρεσε να παρακολουθείτε τους «Φλινστόουνς», τότε σίγουρα θα λατρέψετε αυτό το σπίτι, στο Μαλιμπού των ΗΠΑ. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1976 και σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε ως «πείραμα» καθώς οι αρχιτέκτονες που το δημιούργησαν ήθελαν να ελέγξουν την αντοχή ορισμένων οικοδομικών υλικών.

6. Το σπίτι εκκλησία

Τι θα λέγατε αν κοιμόσασταν και ξυπνούσατε κάθε ημέρα μέσα σε μία εκκλησιά; Στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας υπάρχει μια εκκλησία η οποία κατασκευάστηκε το 1870 και το 2009 μετατράπηκε σε σπίτι. Το ιστορικό αυτό μνημείο της ολλανδικής πόλης άλλαξε μορφή μόνο στο εσωτερικό του και σήμερα προσφέρει χαρά και θαλπωρή στους κατοίκους του.

7. Το βιοκλιματικό σπίτι

Στην ανατολική Γαλλία υπάρχει ένα σπίτι το οποίο σίγουρα θα λάτρευαν οι οικολόγοι ανά τη Γη. Το βιοκλιματικό σπίτι κατασκευάστηκε με σκοπό να προσφέρει στέγη στους ιδιοκτήτες τους και την ίδια ώρα, να προστατεύσει το περιβάλλον. Μπορεί να μην είναι άνετο, όμως, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, είναι αποτελεσματικό.

8. Το σπίτι αεροπλάνο

Δεν ξέρουμε αν ο ιδιοκτήτης του ονειρευόταν να γίνει πιλότος, το σίγουρο είναι όμως πως έχει μεγάλο «κόλλημα» με τα αεροπλάνα. Για ποιον άλλον λόγο θα αποφάσιζε να κατασκευάσει ένα σπίτι όπως εκείνο το οποίο απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία; Η συγκεκριμένη κατοικία βρίσκεται στο χωρίο (ναι, σε χωριό) Μιζιάρα, στον Λίβανο, και το σίγουρο είναι πως τραβάει επάνω της όλα τα βλέμματα!

9. Το σπίτι με τις φούσκες

Το εκκεντρικό αυτό σπίτι βρίσκεται λίγη έξω από την πόλη των Καννών και κατασκευάστηκε πριν από περίπου 25 χρόνια έπειτα από παραγγελία ενός Γάλλου επιχειρηματία ο οποίος, ωστόσο, δεν έζησε μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. Τελικά, η εντυπωσιακή αυτή κατοικία κατέληξε στα χέρια του Γάλλου σχεδιαστή μόδας Pierre Cardin.

10. Το σπίτι παπούτσι

Το 1948 ένας κατασκευαστής παπουτσιών από την Πενσυλβανια των ΗΠΑ αποφάσισε να κατασκευάσει ένα σπίτι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του. Δημιούργησε, λοιπόν, το εικονιζόμενο σπίτι-παπούτσι με σκοπό να νιώθει άνετα στον προσωπικό του χώρο και φυσικά, να διαφημίσει τη δουλειά του! Σήμερα, το σπίτι δεν κατοικείται, ωστόσο, είναι ανοιχτό στους επισκέπτες που θέλουν να το… θαυμάσουν από κοντά!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ