2018-05-22 01:03:15
Φωτογραφία για Τι να γνωρίζεις για το πιο καλοκαιρινό και ευέλικτο ύφασμα, το seersucker
Δεν είναι μόνο η αίσθηση ανεμελιάς και χαλάρωσης, αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες που σε κάνουν να... αναζητάς ελαφριά υφάσματα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Κι αν μέχρι πρότινος φρόντιζες να αγοράζεις ρούχα που είναι καμωμένα από βαμβάκι ή λινάρι, εδώ είμαστε για να σου συστήσουμε, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, ένα ακόμη ύφασμα που θα σε κρατήσει δροσερό και στιλάτο όταν έξω σκάει ο τζίτζικας, το seersucker.

Το ύφασμα seersucker

Είναι ένα ελαφρύ, δροσερό, γκοφρέ ύφασμα, που λόγω της ζαρωμένης ύφανσής του καθιστά περιττό το σιδέρωμα, ενώ αφήνει το δέρμα να αναπνέει. Έχει επίσης εξαιρετική αντοχή και ανθεκτικότητα, καθώς σπάνια γαριάζει και χαλάει με το πέρας του χρόνου και το πλύσιμο.

Η ονομασία του

H αγγλική λέξη seersucker προέρχεται από τα περσικά και τις λέξεις sheer και shakar, που σημαίνουν γάλα και ζάχαρη και παραπέμπουν στην ανάγλυφη υφή του υφάσματος.


Η ιστορία του

Το seersucker έλκει την καταγωγή του, όπως προαναφέραμε από την Ινδία. Το ανακάλυψαν οι Βρετανοί κατά της διάρκειας της βρετανικής αποικιοκρατίας. Στις αρχές του '30, η Brooks Brothers ήταν εκείνη που ταξίδεψε το ύφασμα στις ΗΠΑ και το καθιέρωσε ως ένα από τα βασικά καλοκαιρινά υφάσματα της αντρικής -αλλά και γυναικείας- ένδυσης. Ανέπτυξε μάλιστα μία ολόκληρη σειρά από κοστούμια που φτιάχνονταν από βαμβάκι seersucker, καθώς ήταν δροσερό, ελαφρύ, μαλακό, μπορούσε να πλυθεί εύκολα και ήταν ανθεκτικό.

Τη δημοφιλία του οφείλει επίσης στον Gregory Peck, που μέσα από την ταινία To Kill a Mockingbird (1962) το σύστησε στο ευρύ, αντρικό κοινό.

Τα κλασικά αντρικά κομμάτια από seersucker ύφασμα

Το σακάκι

Το πουκάμισο

Το τζάκετ

Η βερμούδα

Το baseball hat

Στιλιστικά tips για να το φορέσεις σωστά

> Για να είναι το αποτέλεσμα κομψό και formal, ακόμη κι αν θες να χτίσεις ένα casual look, η γραμμή που αγαπά το seersucker, είτε πρόκειται για σακάκι, είτε για πουκάμισο, είτε για βερμούδα, είναι η slim fit. Πρόσεξε, όχι η εφαρμοστή, αλλά η στενή, εκείνη που αγκαλιάζει αρμονικά το σώμα, προσφέροντας ευελιξία κινήσεων.

> Το συγκεκριμένο ύφασμα αγαπά τα ανοιχτά, φωτεινά χρώματα, τα ουδέτερα και τα παστέλ. Γι' αυτό σπάνια θα το βρεις στην αγορά σε σκούρες αποχρώσεις, αλλά κυρίως σε γκρι του πάγου, λευκό, μπεζ, θαλασσί και σε παστέλ ροζ και κίτρινο.

> Λατρεύει επίσης τη μονοχρωμία και αποφεύγει τα εμπριμέ σχέδια. Το μοναδικό print που του πάει γάντι είναι το κλασικό ριγέ με τις κάθετες λεπτές γραμμές.

> Ένα seersucker σακάκι συνδυάζεται ιδανικά με t-shirt ή με denim πουκάμισο για ένα smart casual ή business casual look.

> Τα αξεσουάρ που του ταιριάζουν είναι η γραβάτα και το ποσέτ. Φρόντισε να είναι καμωμένα από πλεκτό μετάξι, λινάρι ή ελαφρύ μαλλί.

> Δεν «παντρεύεις» ποτέ seersucker σακάκι με seersucker πουκάμισο. Το αποτέλεσμα θα είναι κακόγουστο.

> Τέλος, τα υποδήματα που ολοκληρώνουν με στυλ ένα σύνολο με seersucker κοστούμι για παράδειγμα είναι τα λευκά δερμάτινα sneakers, τα κλασικά oxfords και τα σουέντ derbies.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ