2018-05-26 11:32:20
Φωτογραφία για Ένα ΚΑΑΥ φιλικό σε Άτομα με Κινητικά Προβλήματα!
Του Ηλία Προύφα

Το Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Πλαταμώνα, είναι από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Λόγω των άριστων εγκαταστάσεων αλλά και της γεωγραφικής του θέσης, προσελκύει κάθε καλοκαιρινή σεζόν εκτός από τους προβλεπόμενους παραθεριστές και χιλιάδες δικαιούχους επισκέπτες από όλη τη χώρα. Αρκετοί μάλιστα είναι αυτοί που νοικιάζουν παραθεριστικές κατοικίες στην περιοχή των Νέων Πόρων και του Πλαταμώνα και καθημερινά απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του ''χακί'' παραθεριστικού κέντρου.

Το ΚΑΑΥ του Πλαταμώνα όπως είναι γνωστό κάθε χρόνο αναβαθμίζεται και θα μπορούσαμε να πούμε ότι εκπλήσσει με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Φέτος η Διοίκηση του κέντρου σε συνεργασία με τον προϊστάμενο σχηματισμό της 1ης Στρατιάς, αποφάσισαν να κάνουν την παραλία φιλική προς τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό. Με πρόταση του Ταγματάρχη Διοικητή Γρηγόρη Λέφα και την έγκριση του Στρατηγού Δημόκριτου Ζερβάκη, τοποθετήθηκε μηχάνημα seatrac για όσους έχουν κινητικά προβλήματα.


Πρόκειται για μια παγκόσμια Ελληνική πατέντα με ένα μηχανισμό αποτελούμενο από ράγες, πάνω στις οποίες κινείται ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα. 

Ο χρήστης ή ο συνοδός πατώντας ένα κουμπί στο τηλεχειριστήριο, μεταφέρεται από την παραλία μέσα στο νερό σε ασφαλές βάθος. Μόλις τελειώσει το μπάνιο του, επιβιβάζεται στο κάθισμα επιστρέφοντας στη στεριά.

Φέτος κανένας δικαιούχος με κινητικά προβλήματα που θα επισκεφθεί τη συγκεκριμένη ''χακί'' παραλία  δε θα στερηθεί το μπάνιο και το ΚΑΑΥ Πλαταμώνα θα προστεθεί στην πανελλήνια λίστα με τις 30 παραλίες σε όλη τη χώρα που έχουν εξασφαλίσει την αυτόνομη πρόσβαση ΑμΕΑ.

Πολλά Συγχαρητήρια!
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ