2018-05-26 19:34:12
Φωτογραφία για Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο
Ο ήλιος δεν βλάπτει μόνο το δέρμα, αλλά και τα μαλλιά και μπορεί να ευθύνεται και για την εμφάνιση άσπρων τριχών. Δες πως μπορείς να προστατέψεις και να διατηρήσεις την υγεία των μαλλιών σου με 5 φυσικά προϊόντα, απαλλαγμένα από κάθε είδους χημικά.

1. Η aloe vera ενυδατώνει την τρίχα, ενώ έχει την ιδιότητα να μπλοκάρει την απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας. Απλώστε τζελ αλόης στα μαλλιά σας και αφήστε το 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με σαμπουάν.

2. Το εκχύλισμα από φύλλα πράσινου τσαγιού είναι ένας από τους πιο ανέξοδους και ασφαλείς τρόπους προστασίας από τον ήλιο. Βράστε φύλλα τσαγιού, σουρώστε και αφήστε να κρυώσει. Απλώστε το υγρό στο κεφάλι σας, κάνοντας ελαφρύ μασάζ και αφήστε το για 20 λεπτά περίπου πριν το λούσετε.

3. Η χέννα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα φυσικά αντηλιακά για τα μαλλιά, αφού καλύπτει την τρίχα με ένα ελαφρύ πρωτεϊνικό στρώμα που προστατεύει και ενυδατώνει. Ανακατέψτε λίγη σκόνη χέννας με νερό και απλώστε τη στα μαλλιά σας. Αφήστε τη για περίπου 45 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλτε.


4. Το σησαμέλαιο μαλακώνει την τρίχα και μπλοκάρει τις UVA και UVB ηλιακές ακτινοβολίες. Απλώστε 5-6 σταγόνες σησαμελαίου στα μαλλιά σας πριν βγείτε στην παραλία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο.

5. Τέλος η βιταμίνη Ε έχει μεγάλες αντηλιακές ιδιότητες. Ρίξτε 2-3 κάψουλες βιταμίνης Ε σε ένα δοχείο σπρέι με νερό, ανακατέψτε για να διαλυθούν καλά και στη συνέχεια ψεκάστε τα μαλλιά σας πριν βγείτε στον ήλιο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ