2018-05-26 20:07:06
Φωτογραφία για Αυτό είναι το τρόφιμο που προστατεύει την καρδιά σου περισσότερο από κάθε άλλο!
Αυτό είναι το τρόφιμο που προστατεύει την καρδιά σου περισσότερο από κάθε άλλο, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη κι εσύ πρέπει να το εντάξεις ASAP στη διατροφή σου.

Ποιο είναι το τρόφιμο που προστατεύει την καρδιά σου; Το αυγό! Το αυγό είναι απ’ τις καλύτερες πηγές θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, των βιταμινών και σημαντικών λιπαρών οξέων.

Ωστόσο, αν τα τρως σε καθημερινή βάση από ένα, θα έχεις οφέλη για την υγεία σου και μακροπρόθεσμα. Μια πρόσφατη έρευνα απέδειξε πως αν τρως ένα αυγό την ημέρα, τότε μειώνονται δραστικά οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων στο μέλλον.

Μια ομάδα ερευνητών από την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισε να ελέγξει την σύνδεση μεταξύ των της συχνότητας κατανάλωσης των αυγών και του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών που σχετίζονται με την καρδιά, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, εγκεφαλικό ή καρδιακή προσβολή.


Η ομάδα των ερευνητών με επικεφαλής τους καθηγητές Liming Li και Dr Canqing Yu από το Πανεπιστήμιο του Peking, ανέλυσε δεδομένα από περισσότερους από 4.000 ανήλικες στην Κίνα ηλικίας 30 μέχρι 79 ετών.

Τα δεδομένα αρχικά συγκέντρωσαν πληροφορίες από  512,891 ενήλικες από 10 διαφορετικές περιοχές της Κίνας απ’ το 2004 μέχρι το 2008.

Οι 416,213 συμμετέχοντες επιλέχθηκαν για τη συγκεκριμένη έρευνα δεν είχαν προηγουμένως καμία εμπειρία με καρκίνο ή διαβήτη. Όλα τα άτομα στην έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Heart, ρωτήθηκαν πόσα αυγά κατανάλωναν συνήθως.

Μετά την αρχική μελέτη, η υγεία τους παρακολουθήθηκε στη συνέχεια για περίοδο 9 ετών. Οι επικεφαλής της έρευνας στη συνέχεια προχώρησαν στη σύγκριση των αποτελεσμάτων του 13.1% των συμμετεχόντων οι οποίοι δήλωσαν πως έτρωγαν ένα αυγό την ημέρα συγκριτικά με το 9.1% το οποίο δήλωσε πως δεν κατανάλωναν σχεδόν ποτέ αυγά.

Ανακάλυψαν πως αυτοί που έτρωγαν ένα αυγό κάθε μέρα είχαν 26% μικρότερες πιθανότητες να υποφέρουν από αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο συμβαίνει όταν υπάρχει αιμορραγία μέσα ή γύρω από τον εγκέφαλο.

Επίσης, όσοι έτρωγαν αυγά είχαν 28% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από αιμορραγικό εγκεφαλικό και 18% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακές ασθένειες.

Κι ενώ υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει μια καρδιακή νόσο, όπως το κάπνισμα και η παχυσαρκία, οι συντάκτες της μελέτης πιστεύουν πως τα αποτελέσματα της έρευνας εμφανίζουν μια εμφανή σχέση μεταξύ των αυγών και των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ