2012-06-02 12:14:09
Φωτογραφία για Τον λήστεψαν υποδυόμενοι τους ζητιάνους στη μέση του Ηρακλείου!
της Κατερίνας Μηναδάκη

Υποδύονταν τους επαίτες και προσπάθησαν να ληστέψουν έναν 60χρονο Ηρακλειώτη. Ο λόγος για δύο άτομα, έναν ανήλικο αλλοδαπό... και έναν 18χρονο Ηρακλειώτη, χθες το απόγευμα στην περιοχή της Χανιώπορτας, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, οι οποίοι πλησιάσαν τον 60χρονο κάνοντας ότι ζητούν ελεημοσύνη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 60χρονος θέλησε να τους βοηθήσει και τότε οι δύο επαίτες- μαιμού κατάφεραν και του άρπαξαν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό.

Ο 60χρονος άρχισε να καλεί σε βοήθεια και στο σημείο δεν άργησαν να φανούν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Από τις έρυνες που έκαναν στην ευρύτερη περιοχή κατάφεραν και εντόπισαν τους δύο δράστες οι οποίοι και συνελήφθησαν. Πρόκειται για έναν ανήλικο 17χρονο αλλοδαπό και έναν 18χρονο ντόπιο που η σύλληψη τους προκάλεσε προβληματισμό στις διωκτικές αρχές που βλέπουν, αργά αλλά σταθερά, τα κρούσματα με τους ανήλικους δράστες να αυξάνονται.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι και το σημείο στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό αλλά και η ώρα υποδηλώνουν το θράσος των δραστών (σε άμεση σχέση με την ηλικία τους) που δεν υπολόγισαν ούτε τον κόσμο που περνούσε από την περιοχή, αλλά ούτε και την αναστάτωση που θα προκαλούσαν προκειμένου να αρπάξουν τη χρυσή αλυσίδα από τον 60χρονο που προφανώς θεώρησαν "εύκολο" θύμα αλλά δεν υπολόγισαν στην ομάδα ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας,

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ