2018-05-28 22:52:12
Φωτογραφία για 10 λόγοι για τους οποίους πρέπει άμεσα να ταξιδέψετε στο Κορκ
Η πόλη σφύζει από ζωή και ο ταξιδιώτης θα απογειώσει τις αισθήσεις του...Το Κορκ είναι μια από τις πιο ζωντανές πόλεις στην Ιρλανδία. Υπάρχουν πολλά πράγματα για να δείτε, να φάτε, να πιείτε και να κάνετε. Δημιουργήσαμε μια λίστα με τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Κορκ για να είστε βέβαιοι ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διαμονή σας.

Ελπίζουμε να βρείτε αυτή τη λίστα χρήσιμη και σας βοηθήσει να σχεδιάσετε την επόμενη απόδραση διακοπών ή Σαββατοκύριακου σε αυτή την υπέροχη πόλη:

1. Μπορείτε να περπατήσετε παντού

Είναι μια μικρή πόλη και μπορείτε να περπατήσετε οπουδήποτε από το κέντρο της πόλης. Δεν πρόκειται να μπερδευτείτε και να χαθείτε ακόμα και αν δεν έχετε χάρτη.

2. Μουσείο για το... βούτυρο

Όπου κι αν πάτε, θα βρείτε ένα μουσείο με πολλά πράγματα που πρέπει να μάθετε. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι πιθανότατα δεν έχετε βρεθεί ποτέ σε ένα μουσείο για το βούτυρο. Τώρα είναι η ευκαιρία! Στο μουσείο του βούτυρου του Κορκ, θα μάθετε τα πάντα για την ιστορία του βουτύρου στην Ιρλανδία!


3. Φρέσκα προϊόντα στην αγγλική αγορά

Η ιστορική αγγλική αγορά του Cork είναι το σημείο που ψωνίζουν τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες, λόγω των φρέσκων προϊόντων της και της ευρείας επιλογής φρούτων, λαχανικών, ψαριών, κρέατος και πουλερικών.

4. Fitzgerald Park

Δίπλα στον ποταμό Lee θα βρείτε το ιδανικό μέρος για να κάνετε μια βόλτα: το πάρκο Fitzgerald. Μέσα στο πάρκο θα βρείτε μία καφετέρια, το Δημόσιο Μουσείο του Κορκ και στο τέλος του πάρκου και δίπλα στο ποτάμι, το University College Cork.

5. Μουσικά φεστιβάλ

Η πόλη είναι γνωστό ότι είναι η πρωτεύουσα των φεστιβάλ και των εκδηλώσεων της Ιρλανδίας. Διοργανώνουν περισσότερα από 24 μεγάλα φεστιβάλ και εκατοντάδες μικρότερες εκδηλώσεις.

6. Γευσιγνωσία ουίσκυ στο The Jameson Distillery

Ναι, θα βρείτε το Old Jameson Disitillery στο Κορκ!

7. Επισκεφθείτε την ιστορική φυλακή της πόλης

Το Cork City Gaol άνοιξε το 1824 και λειτούργησε σχεδόν 100 χρόνια πριν κλείσει. Το κτίριο μοιάζει με ένα γοτθικό κάστρο και διαθέτει λεπτομέρειες όπως τρούλους και κεραμίδια. Ξεκίνησε για πρώτη φορά ως τουριστικό αξιοθέατο το 1993 και χιλιάδες επισκέπτες επισκέφθηκαν αυτό το μέρος για να μάθουν τα πάντα για την ιστορία και τους διάσημους ενοίκους.

8. Πανεπιστήμια

Το University College Cork σχεδιάστηκε από τον Sir Thomas Dean, ο οποίος σχεδίασε επίσης το Cork City Gaol. Είναι γεμάτο ιστορία και παράδοση και είναι ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή κτίρια της πόλης. Πριν ξεκινήσετε την περιήγησή σας, φροντίστε να πάτε στο γραφείο πληροφοριών για να πάρετε κάποια φυλλάδια, χάρτες και αναμνηστικά. Θα βρείτε επίσης τη γκαλερί Lewis Glucksman στο μοντέρνο κτίριο.

9. Νησί Σπάικ Νησί

Το Alcatraz της Ευρώπης, αλλά με λιγότερες αποδράσεις. Ήταν αρχικά ένα φρούριο κατά την εποχή του Ναπολέοντα και μετατράπηκε σε φυλακή καταδίκης το 1847.

10. Κινηματογράφος μέσα σε εκκλησία

Οι κινηματογράφοι είναι σχεδόν όλοι ίδιοι, εκτός από το Κορκ. Το Triskel Christchurch είναι ένας κινηματογράφος μέσα σε μια πρώην εκκλησία, με τα παραδοσιακά καθίσματα. Φανταστείτε να παρακολουθείτε μια ταινία σαν τον «Αντίχριστο» με το εκκλησιαστικό περιβάλλον!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ