2018-06-06 00:15:17
Φωτογραφία για Συνεδριάζουν εκτάκτως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις! Όλες οι τελευταίες εξελίξεις
Δευτέρα 4 Ιούνιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Συνεδριάζουν εκτάκτως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) σχετικά με τις νέες συμβάσεις τους με τον Οργανισμό

Όλα τα δεδομένα που θέτει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας για τις νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, αναμένεται να συζητήσουν οι γιατροί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών το Σάββατο 9-6-2018 και ώρα 11π.μ., με πρωτοβουλία της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ).

Άλλωστε οι εξελίξεις τρέχουν, η διαπραγμάτευση με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) συνεχίζεται χωρίς καλούς οιωνούς μέχρις στιγμής, ενώ και οι συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ λήγουν στο τέλος Ιουνίου, όπως έχει δηλώσει ο αν.Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Τέλος οι συμβάσεις Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων με τον ΕΟΠΥΥ τέλος Ιουνίου! Τι θα γίνει με τις νέες»


Βέβαια ο ιατρικός κλάδος θεωρεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τη δήλωση περί λήξης των συμβάσεων των οικογενειακών γιατρών στον τέλος Ιουνίου, επιδιώκει ουσιαστικά να εκβιάσει τον κλάδο ώστε να υπογράψει άρον άρον τη νέα συμφωνία με τον ΕΟΠΥΥ.

Εξάλλου οι καταστάσεις και οι συμφωνίες με την τρόικα πιέζουν το υπουργείο Υγείας να λύσει άμεσα το θέμα της κάλυψης όλου του πληθυσμού με οικογενειακό γιατρό. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Υποχρεωτικά όλοι με οικογενειακό γιατρό από τον Ιούνιο! Ποιοι εξαιρούνται»

Γι αυτό και ο κλάδος είναι υπ’ ατμόν και συνεδριάζει εκτάκτως προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειές του.

Όπως σημειώνει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: «Μόνο με συντονισμένες ενέργειες και ομόφωνες αποφάσεις και εφαρμογή αυτών μπορούμε να αντισταθούμε στην οικονομική και εργασιακή εξαθλίωση των ιατρών, που επιδιώκεται ερήμην μας!

Μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας αλλά και να διατηρήσουμε την ΠΦΥ στην Ελλάδα σε αξιοπρεπές επίπεδο, όπως είναι τώρα με δυνατότητα επιλογής ιατρού κάθε ειδικότητας από τον ασφαλισμένο, χωρίς εμπόδια στην πρόσβαση τους».

Στα κάγκελα ο ΠΙΣ για τις νέες συμβάσεις

Στο μεταξύ την πλήρη αντίθεσή του για τις νέες συμβάσεις των γιατρών και τις προτάσεις του υπουργείυ Υγείας εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων του ΠΙΣ με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο κλάδος ζητά:

-Για να προχωρήσει η συζήτηση της Ομάδας Εργασίας, ο Π.Ι.Σ. να απαντηθεί από το Υπουργείο Υγείας εάν υπάρχει διάθεση από την Πολιτική Ηγεσία σύγκλησης με τις θέσεις του Π.Ι.Σ. για συλλογική σύμβαση μεταξύ του ΕΟΠΥΥ, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με:

– Ελεύθερη επιλογή ιατρού.

– Κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή.

– Αξιοποίηση του εξωνοσοκομειακού ιατρικού δυναμικού της χώρας.

– Κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού σε επισκέψεις.

Επίσης ζητά αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τους οικογενειακούς ιατρούς με απάλειψη του gatekeeping, το οποίο αποτελεί φραγμό για τις συμβάσεις με τους ιατρούς λοιπών ειδικοτήτων.

Ακόμη, ζητεί από τον ΕΟΠΥΥ να καλύψει τις ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές των ιατρών με τους οποίους θα συμβληθεί.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ