2018-06-11 10:01:23
Φωτογραφία για Βίαιη επίθεση σε φύλακα του νοσοκομείου Κομοτηνής
Ένα παράνομο παρκάρισμα ήταν η αφορμή της αναίτιας και βίαιης επίθεσης που δέχτηκε φύλακας του Νοσοκομείου στη διάρκεια της βάρδιάς του την Πέμπτη 7 Ιουνίου.

Δράστης της επίθεσης είναι ένας άνδρας που είχε μεταβεί στο νοσοκομείο μαζί με την σύζυγο και τα παιδιά του. Προκειμένου να εξυπηρετηθεί στο Νοσοκομείο έκρινε σκόπιμο να σταθμεύσει παρανόμως το όχημά του στις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, ενώ εκείνος δεν διέθετε την κάρτα ΑμεΑ. Το ίδιο έπραξαν άλλοι δύο οδηγοί οχημάτων, εκ των οποίων ο ένας γιατρός του Σισμανόγλειου, όπως πληροφορήθηκε ο "Χ".

Αμέσως, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και έσπευσε στο σημείο προχωρώντας στην αφαίρεση των πινακίδων και από τα τρία οχήματα, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του ΚΟΚ που τιμωρεί αυστηρά την παράβαση στάθμευσης σε χώρο ΑμεΑ. Κρίνοντας ότι ο εργαζόμενος φύλακας του Νοσοκομείου ήταν εκείνος που ειδοποίησε την τροχαία, ο ιδιοκτήτης ενός εκ των τριών οχημάτων, ένας άνδρας Ρομά, έστρεψε την οργή του σε εκείνον
. Εξερχόμενος με το όχημά του από το Νοσοκομείο σταμάτησε στην είσοδο του κατευθύνθηκε προς τον χώρο, όπου συνήθως βρίσκονται οι φύλακες, έβρισε και γρονθοκόπησε τον φύλακα, παρά τις προσπάθειες της συζύγου του να τον ηρεμήσει. Μάλιστα μάρτυρες στο βίαιο συμβάν ήταν και τα ανήλικα παιδιά του δράστη, που κοίταζαν τον πατέρα τους να βιαιοπραγεί σε βάρος του εργαζόμενου.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης κατέφθασαν στο Νοσοκομείο, όμως ο δράστης της επίθεσης είχε ήδη αποχωρήσει από εκεί. Πάντως η αστυνομία έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία του δράστη, αφού αστυνομικοί είχαν αφαιρέσει νωρίτερα τις πινακίδες κυκλοφορίας από το αυτοκίνητό του. Πάντως μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Ιουνίου, οπότε και ζητήθηκε από τον "Χ" επίσημη ενημέρωση εκ μέρους της Αστυνομίας για το συμβάν, δεν είχε γίνει κάποια μήνυση σε βάρος του δράστη.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Το περιστατικό καταδικάζει με ανακοίνωσή του το σωματείο ΑμεΑ Ν. Ροδόπης και ο πρόεδρος του Τρύφωνας Καρούντζος. Είναι άλλωστε το σωματείο που μερίμνησε για να υπάρχουν θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία στο νοσοκομείο, σε συνεννόηση με τη διοίκηση αυτού.

Η ανακοίνωση: Εφόσον μας γνωστοποιήθηκε η βραδινή βίαιη επίθεση στις 07/06/2018 σε φύλακα του νοσοκομείο Κομοτηνής από επισκέπτη του νοσοκομείου που του έκανε υπόδειξη να μην τοποθετήσει το όχημα του σε παρκινγκ των ΑμεΑ του νοσοκομείου, σαν Σωματείο ΑμεΑ αισθανόμαστε λύπη και κατάφορα αδικημένοι από την πράξη του συμπολίτη μας προς τα άτομα με αναπηρία και γενικότερα τις ευπαθείς ομάδες, μιας και η Κομοτηνή σαν πολιτεία και οι κάτοικοι της Ροδόπης έχουν αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι είναι από τις πλέον φιλικές πόλεις της Ελλάδας.

Τέτοια μεμονωμένα γεγονότα που στιγματίζουν και  αμαυρώνουν τις προσπάθειες μια ολόκληρης πολιτείας για τη προσβασιμότητα, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τον πολιτισμό, μας βρίσκουν άκρως αντίθετους. Με οποιοδήποτε τρόπο, νομικό ή και πολιτικό σε συνεργασία με τις επίσημες  δομές και φορείς του κράτους, θα υπερασπιζόμαστε και θα προάγουμε τα δικαιώματα του αναπηρικού κινήματος, τα οποία έχουν κατοχυρωθεί από την κάρτα του ΟΗΕ, το προαιρετικό πρωτόκολλο της Ευρώπης που συνεψιφήστηκαν από την Ελλάδα το 2012.

Τέλος, σας εκφράζουμε τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση μας στο πρόσωπο του τραυματισμένου φύλακα και καταδικάζουμε το γεγονός.

 www.xronos.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σοκολατάκια καρύδας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σοκολατάκια καρύδας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ