2018-06-12 21:23:04
Φωτογραφία για Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε στον πρωθυπουργό ότι, με τη συγκεκριμένη συμφωνία, ο ίδιος και η κυβέρνησή του δίνουν συστατική επιστολή στη γειτονική χώρα για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και από αυτήν την άποψη, δίνει «πράσινο φως» στην ανασφάλεια και την αποσταθεροποίηση στην περιοχή. Παράλληλα, σημείωσε ότι με αυτή τη συμφωνία παραμένει το «σπέρμα» του αλυτρωτισμού, αναφερόμενος στα περί «Μακεδόνα πολίτη» και «Μακεδονικής γλώσσας» που συμφωνήθηκαν.

Β. Λεβέντης: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να ακυρώσω τη συμφωνία

Τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ενημέρωσε τηλεφωνικά επίσης, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίτευξη συμφωνίας για την ονομασία της πΓΔΜ. Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε πως έκανε ό,τι καλύτερο για τη χώρα, ενώ ενημέρωσε τον κ. Λεβέντη ότι για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ υπάρχουν δυο αιρέσεις:

Πρώτον, η συνταγματική αναθεώρησηΔεύτερον, η επικύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή της γειτονικής χώραςΟ κ. Λεβέντης, από την πλευρά του, επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος για την παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να ακυρώσει τη συμφωνία.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ