2018-06-13 01:03:14
Φωτογραφία για Η Αυστρία έχει μια μαγευτική λίμνη που «εξαφανίζεται» τον χειμώνα
Η λίμνη ουσιαστικά σχηματίζεται όταν λιώνουν οι παγετώνες και γεμίζει με γλυκό νερό...Η φύση δημιουργεί από μόνη πολλά υδάτινα χαρακτηριστικά που είναι τόσο μοναδικά: όπως οι ροζ λίμνες στην Αυστραλία, οι Πισίνες από τραβερτίνη στο Παμούκαλε της Τουρκίας, και ο καταρράκτης με το κόκκινο χρώμα στην Ανταρκτική. Αλλά αυτή η λίμνη στην Αυστρία έχει ένα ακόμη πιο «δροσερό» τέχνασμα: την ίδια στιγμή κάθε χρόνο, ξεχειλίζει επτά φορές και στη συνέχεια «εξαφανίζεται σχεδόν όλη» από μόνη της.

Η Grüner See, το οποίο μεταφράζεται σε Green Lake, βρίσκεται στα βουνά Hochschwab της Στυρίας της Αυστρίας, κοντά στο χωριό Tragöess. Είναι ένα πολύ γραφικό σημείο, το οποίο επισκέπτονται οι ντόπιοι για πεζοπορία και για να χαλαρώσουν στα παγκάκια μέχρι τα μέσα Ιουνίου, διότι μετά αυτά τα μονοπάτια και τα παγκάκια είναι κάτω από 11 μέτρα νερού.

Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν την άνοιξη, το χιόνι από τα γύρω βουνά λιώσει στη λεκάνη - η οποία έχει μια λίμνη όλο το χρόνο με βάθος μόνο 1 έως το πολύ 2 μέτρα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα - πλημμυρίζοντας δένδρα, μονοπάτια, πάγκους, και ακόμη μια μικρή πεζογέφυρα.


Το φυσικό φαινόμενο δημιουργεί ένα σχεδόν σουρεαλιστικό υποβρύχιο πάρκο μέχρι τον Ιούλιο, όταν το νερό αρχίζει να εξατμίζεται και πάλι, αποκαθιστώντας την πρόσβαση στο πάρκο στους... στεριανούς. Επειδή το νερό είναι το χιόνι που έχει λιώσει, είναι απίστευτα κρύο (συνήθως δεν είναι πάνω από 7 βαθμούς Κελσίου) και απίστευτα καθαρό. Η τοποθεσία της είναι στην πραγματικότητα αυτό που έδωσε στη λίμνη το υπέροχο της χρώμα - και τελικά το ψευδώνυμό της: η «Καραϊβική των Άλπεων».

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ελκυστικότητα μιας μαγευτικής, σμαραγδένιας λίμνης προσέλκυσε πάρα πολλούς τουρίστες, καθιστώντας την hotspot για τους δύτες.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ