2018-06-15 19:19:37
Φωτογραφία για Kείμενο αναγνώστη για το Gay Pride
Παραθέτουμε κείμενο αναγνώστη που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

Υπερηφάνεια, (pride) θετικό συναίσθημα που νιώθει κάποιος όταν έχει επιτελέσει ένα αξιόλογο έργο, αυτό αναφέρει το λεξικό για τη λέξη υπερηφάνεια. Κάποιος που έχει επιτελέσει ενα ΑΞΙΟΛΟΓΟ έργο. Πολέμησε δηλαδή για την ελευθερία της χώρας του, ανακάλυψε το τέστ για την πρόληψη του καρκίνου της μήτρας (Παπανικολάου). Η λέξη έχει σπουδαία σημασία και μάλιστα διαχρονικά έχει διαποτιστεί από έργα ανθρώπων που έδωσαν περισσότερη αξία και ουσία στη λέξη . Μιλάμε για ανθρώπους που κυριολεκτικά έδωσαν εν γνώση τους τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας τους, κόπιασαν σε σχολεία και πανεπιστήμια για να απαλλάξουν την ανθρωπότητα από κάποια ασθένεια, πόνο κλπ. μόχθησαν ,ταλαιπωρήθηκαν ,παραμερίζοντας απολαύσεις, θέλω, ευδαιμονία, φίλους, για να παραδώσουν έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που βρήκαν.

 Τώρα να δηλώνω υπερήφανος για το τι μ αρέσει στη ζωή ,θεωρώ ότι αποτελεί κακοποίηση της λέξης. Μπορώ και εγώ να δηλώσω υπερήφανος που είμαι Ολυμπιακός, ή υπερήφανος που είμαι χορτοφάγος ή υπερήφανος που κοιμάμαι κάθε βράδυ με διαφορετικό πρόσωπο και διαφορετικό φύλο. Αυτό είναι όμως περηφάνια ? Είναι αυτονόητο πως δεν αποτελεί υπερηφάνεια η στάση ζωής του καθενός μας. Άρα λοιπόν ΜΗΝ περνάτε σκόπιμα λάθος μηνύματα στη νεολαία , πως είναι υπερηφάνεια και κατόρθωμα να είσαι ΛΟΑΤΚΙ+. Άλλο πράγμα η ανεκτικότητα ΝΑΙ , συμφωνώ, ο κόσμος είναι για όλους μας ανεξάρτητα από την καταγωγή του, τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, τις ιδέες του κλπ. Αναγνωρίζω το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να διαθέτει κεκλεισμένων των θυρών τη σάρκα του με ενήλικο πρόσωπο όπως θέλει, άλλα ΟΧΙ όμως αυτό να τον κάνει ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ.

 

Περνάει λάθος μήνυμα στη νεολαία πως εάν θες να είσαι υπερήφανος για κάτι στη ζωή σου γίνε ΛΟΑΤΚΙ+. Ξαναλέω ότι αναγνωρίζω το δικαίωμα τους να διαθέτουν το κορμί τους ιδιωτικά όπως θέλουν δίχως όμως τυμπανοκρουσίες, θεάματα και φιέστες. Γιατί η Περιφέρεια Αττικής δεν αναρτά ένα πανό , όπως έκανε και με το φεστιβάλ pride, κατά της ενδοοικογενειακής βίας. Γιατί δεν διοργανώνει μια πορεία, έναν αγώνα δρόμου κατά της παιδικής κακοποίησης από μέλη των οικογενειών τους? Κάθε μέρα ακούμε για βιασμούς, κακοποιήσεις, θανατώσεις, από μεγαλύτερα άτομα σε βάρος μικρότερων μέσα στο ίδιο οικογενειακό περιβάλλον.

Γιατί ποτέ η περιφέρεια δεν οργάνωσε κάτι ενάντια στη βία και στην τρομοκρατία και σε συμπαράσταση των θυμάτων της τρομοκρατίας? Συμπέρασμα ήμαστε επιλεκτικά ανθρωπιστές ή όχι ? Γίνεται κατάχρηση στις λέξεις ναι ή όχι ? Περνάμε σκόπιμα λάθος πρότυπα ναι ή όχι ?
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ