2023-06-16 13:40:03
Φωτογραφία για Γιώργος Λιάγκας για Athens Pride: Αποσύρω τη λέξη κλόουν...
Στο ξέσπασμα που είχε για το Athens Pride πριν από μερικές ημέρες αναφέρθηκε ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Παρασκευής 16/6. Όπως είπε ο παρουσιαστής, αποσύρει τη λέξη «κλόουν», η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την εξομολόγηση της τρανς Βανέσας Κόττη, ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε αρχικά: «Η πλειοψηφία αντιλήφθηκε πλήρως αυτό που ήθελα να πω. Και ξέρεις ότι είμαι ένας άνθρωπος που υπερασπίζομαι τα δικαιώματα όλων όσων φαίνονται διαφορετικοί που για μένα δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό κι είμαστε όλοι το ίδιο πράγμα. Το πιστεύω και το λέω χρόνια. Θα αποσύρω τη λέξη κλόουν, γιατί ήταν μία λέξη που δεν υπερθεμάτιζε στην ουσία που ήθελα να πω. Τα υπόλοιπα τα κρατάω, τη λέξη την αποσύρω».

«Η ουσία όσων είπα δεν αλλάζει, γιατί μία θέση που προφανώς είναι υπέρ του γεγονότος ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι. Εγώ το είπα αυτό με αφορμή το παιδί το ομοφυλόφιλο που αναγκάστηκε να μηνύσει τους γονείς του επειδή δεν δέχονταν τη σεξουαλική του ταυτότητα  σε ένα χωριό στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν την ίδια αντίληψη που έχω εγώ, να καταλάβουν ότι οι καιροί αλλάζουν. Να καταλάβουν ότι δεν είναι ντροπή το παιδί τους να είναι ομοφυλόφιλο.


Σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους πας βήμα βήμα. Δεν πρέπει να τους τραβήξεις και να τους πεις ότι η γη αλλάζει, θα τρομάξουν. Αν λοιπόν πεις σε αυτούς τους ανθρώπους ότι το παιδί τους δεν είναι ομοφυλόφιλο, μπορεί και να το καταλάβουν. Αν τους πεις από τη μία ημέρα στην άλλη ότι το παιδί τους θα ντυθεί με τακούνια και θα βγει στην πλατεία του χωριού-που δικαίωμά του- θα τρομάξουν. Εγώ δεν έχω θέμα, ντυθείτε όπως θέλετε. Σε αυτούς τους ανθρώπους που πρέπει να τους πείσουμε, πρέπει να τους πας βήμα βήμα. Ίσως λοιπόν το πολύ πλουμιστό- αφήστε το κλόουν, το αποσύρουμε- να μην δίνει το πραγματικό νόημα και να έχει το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε, να καταλάβουμε ότι όλοι είμαστε ίσοι. Σας καλύπτει αυτό που είπα;» πρόσθεσε επίσης ο Γιώργος Λιάγκας.

«Επίσης, αυτοί που λένε ότι κάποιοι δεν πρέπει να έχουν κάποιοι άποψη, να το κοιτάξουν. Να κοιτάξουμε όλοι τη δημοκρατικότητά μας σε αυτή τη χώρα. Σας χαρίζω τη δημοκρατία σας, ειλικρινά δηλαδή» κατέληξε ο παρουσιαστής στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ