2018-06-15 19:29:27
Φωτογραφία για Αθωώθηκαν ο πρώην Υπουργός και ο αδελφός του για το θάνατο του 8χρονου αγοριού
Κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια - Ομόφωνη η απόφαση του δικαστηρίου, παρά την αντίθετη πρόταση του Εισαγγελέα

Ομόφωνα αθώους παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση κήρυξε τον πρώην υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη και τον αδελφό του το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αν. Κρήτης για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Πρόκειται για την υπόθεση ενός οκτάχρονου αγοριού που το Φεβρουάριο του 2011 είχε βρει τραγικό θάνατο όταν έπεσε και πνίγηκε σε αφύλακτο πηγάδι που βρισκόταν σε ακάλυπτο χώρο που εφάπτεται με την πίσω πλευρά μιας οικοδομής που ανήκει κατά ένα ποσοστό στο Γ. Βουλγαράκη και στον αδερφό του.

Στον πρώτο βαθμό, από τους τρεις κατηγορουμένους είχε αθωωθεί ο ένας ενώ για το Γ. Βουλγαράκη και τον αδερφό του η κρίση του δικαστηρίου ήταν καταδικαστική με μειοψηφία της Προέδρου του Τριμελούς Πλημ/κείου που είχε κρίνει ότι και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι έπρεπε να κηρυχθούν αθώοι.


Η εκδίκαση της υπόθεσης σήμερα κράτησε αρκετές ώρες και το δικαστήριο εξέτασε εξονυχιστικά όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων συμβόλαια ιδιοκτησίας και φωτογραφικό υλικό από τον τόπο του ατυχήματος. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι γονείς του παιδιού είχαν κάνει γραπτή δήλωση στο δικαστήριο με την οποία ζητούσαν την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Φραγκίσκος Λαμπρινός έκανε την ακόλουθη δήλωση "Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν εξαρχής ότι ο χώρος στον οποίο βρέθηκε το παιδί βρίσκεται εκτός της ιδιοκτησίας τους κι επιπλέον απέδειξαν ότι οι ίδιοι αγνοούσαν εντελώς την ύπαρξη του πηγαδιού, γεγονός που καθιστά δίκαιη την απαλλαγή τους. Εκφράζω πάντως τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού".
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ