2018-06-15 20:13:07
Φωτογραφία για Επίσκεψη–αστραπή του Α/ΓΕΣ στις ΗΠΑ. Διαβάστε τις λεπτομέρειες
Αφορμή η κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την 243η επέτειο από τη συγκρότησή του στρατού των ΗΠΑ

Ταξίδι – αστραπή στις ΗΠΑ πραγματοποιεί από σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μετά από επίσημη πρόσκληση του Αμερικανού ομολόγου του Στρατηγού Mark A. Milley. Ο Έλληνας Αρχηγός ο οποίος επιστρέφει τη Δευτέρα, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του αύριο, 16 Ιουνίου, στην Ουάσινγκτων.

Αφορμή για το προαναφερθέν ταξίδι – αστραπή του Αρχηγού ΓΕΣ στις ΗΠΑ είναι η κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται εκεί, αλλά και όπου υπάρχουν μονάδες του Αμερικανικού Στρατού παγκοσμίως, για την 243η επέτειο από τη συγκρότησή του.

Θυμίζουμε ότι στις 14 Ιουνίου 1775, με απόφαση του τότε «Ηπειρωτικού Κογκρέσου» (Continental Congress) συγκροτήθηκε ο Αμερικανικός ο οποίος έκτοτε αποτελεί και την πρώτη χρονολογικά, δηλ.την παλαιότερη κρατική υπηρεσία των ΗΠΑ!


Σήμερα ο Αμερικανικός Στρατός (U.S.Army) αποτελεί έναν ζωντανό οργανισμό που περιλαμβάνει 467.000 ενεργούς στρατιώτες (Activeduty), 343.000 οι οποίοι ανήκουν στην Εθνοφυλακή του Αμερικανικού Στρατού (U.A.ArmyNational Guard) και άλλους 206.000, οι οποίοι ανήκουν στις εφεδρείες του Στρατού (U.S.ArmyReserves).

Ανήμερα, στις 14 Ιουνίου, ο Αρχηγός του Αμερικανικού Στρατού Στρατηγός MarkA. Milley, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Στρατού (Στρατιωτικών) Mark. T. Esper και τον επικεφαλής του Σώματος των Υπαξιωματικών του Στρατού Αρχιλοχία του Στρατού Daniel A.Dailey, επισκέφτηκε το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον στην Ουάσινγκτων και κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων Αμερικανών στρατιωτών, ενώ ακολούθως επισκέφτηκαν το λόγο του Καπιτωλίου και συναντήθηκαν με μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, συμμετέχοντας στην παραδοσιακή τελετή του κοψίματος της επετειακής πίτας, κάτι που είχαν κάνει προηγουμένως και με αντίστοιχη πίτα στο Πεντάγωνο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή 243η επέτειος είναι αφιερωμένη στους ήρωες του Αμερικανικού Στρατού από τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, που φέτος συμπληρώνονται 100 από το τέλος του, μέχρι τις μέρες μας και έχει θέμα: “OverThere! A Celebration of Army Heroes from WWI to Present Day”.

(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ