2018-06-16 13:18:31
Φωτογραφία για H εντολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην καταδίωξη του Μπαρμπαρούση
Κινηματογραφική καταδίωξη σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν το όχημα του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

 

Το όχημα εντοπίστηκε να κινείται με ιλιγιώδη ταχύτητα λίγο μετά τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Οι αστυνομικοί έκαναν τότε σήμα στον οδηγό για να σταματήσει, αλλά εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και παρ ολίγο να τους παρασύρει. Ακολούθησε καταδίωξη υπό βροχή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μπαρμπαρούσης οδηγούσε επικίνδυνα το μαύρο αυτοκίνητό του, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των αστυνομικών.

 

Γι αυτόν τον λόγο, το Αρχηγείο του Σώματος ζήτησε σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του. Με εντολή του ίδιου του Αρχηγού αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, έχουν κληθεί να καταθέσουν όλοι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, από το Αντίρριο προς το Αγρίνιο, όπου ο Μπαρμπαρούσης ξέφυγε με σοβαρό κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα, προκειμένου να μη συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όπως έχει ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, μετά την άσκηση δίωξης, για όσα είπε χτες το πρωί στη Βουλή.


 

Μέχρι το πρωί ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας κυρίως στην περιοχή του Ξηρομέρου, αλλά ο Μπαρμπαρούσης δεν είχε εντοπιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομερίου και της Κατούνας, όπως επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.

 

Νωρίτερα, ο Εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης απέδωσε στον μέχρι πρότινος βουλευτή της Χρυσής Αυγής το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας μετά την παρακίνηση σε πραξικόπημα και την έκκληση του στον Στρατό να συλλάβει και να αποκεφαλίσει την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου.

 

Υπό τον φόβο του "πέλεκυ" της Δικαιοσύνης, ο Μπαρμπαρούσης έκανε νωρίτερα μια... μεγαλοπρεπέστατη "κωλοτούμπα", υποστηρίζοντας ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του.

 

Πηγή: ant1news.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ