2018-06-16 13:23:24
Φωτογραφία για Χρειάζεστε μόνο 10 λεπτά για ένα απόλυτα υγιεινό γεύμα!
Η δικαιολογία που πολλοί χρησιμοποιούν είναι ότι η υγιεινή διατροφή απαιτεί χρόνο και αν λάβουμε υπόψη μας το καθημερινό πολυάσχολό πρόγραμμά μας, τις περισσότερες φορές την αποφεύγουμε.

Κι όμως, αυτό δεν είναι αλήθεια, καθώς μπορείτε να τρώτε υγιεινά χωρίς να σπαταλάτε ιδιαίτερο χρόνο στην προετοιμασία των γευμάτων. Οι παρακάτω συνταγές θα σας γεμίσουν ενέργεια και θρεπτικά συστατικά και δεν θα χρειαστείτε περισσότερα από δέκα λεπτά για να τις ετοιμάσετε Σαλάτα

Οποιουδήποτε είδους σαλάτα δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί. Επιλέξτε φρέσκα, πράσινα λαχανικά για βάση και συμπληρώστε με τα αγαπημένα σας λαχανικά όπως ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά ή κρεμμύδι. Προσθέστε σπόρους ή ξηρούς καρπούς για να την κάνετε πιο τραγανή (και να αποφύγετε τα παχυντικά κρουτόν), προσθέστε μια πηγή πρωτεΐνης (κοτόπουλο, τόνος κτλ) και απολαύστε.

Αβγά scrambled με τυρί και σπαράγγια


Τα αβγά είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να φάμε το πρωί. Τα συνδυάζουμε με λίγο κατσικίσιο τυρί για νοστιμιά και συμπληρώνουμε με σπαράγγια, που μας προσφέρουν άφθονες φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Ομελέτα με τυρί

Η ομελέτα είναι πανεύκολη στο να την φτιάξουμε και μπορούμε να προσθέσουμε μέσα της λίγο τυρί, αλλά και τα αγαπημένα μας λαχανικά, για να την κάνουμε ακόμα πιο χορταστική. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε μυρωδικά ή μπαχαρικά που θα περιορίσουν την ανάγκη για αλάτι, αλλά θα σας προσφέρουν και αντιοξειδωτικά.

Σάντουιτς με ντομάτα και αβοκάντο

Μια ώριμη ντομάτα, μισό αβοκάντο, λίγο τυρί και το αγαπημένο μας πράσινο λαχανικό (ρόκα, σπανάκι) μπορούν να φτιάξουν ένα τέλειο και υγιεινό σάντουιτς, που θα μας γλυτώσει από όλες τις περιττές θερμίδες που θα παίρναμε από ένα κλασικό τοστ ζαμπόν-τυρί.

Σάντουιτς με πράσινα λαχανικά και χούμους

Το χούμους είναι πεντανόστιμο, εύκολο να το φτιάξουμε (ή, εναλλακτικά, το αγοράζουμε έτοιμο) και μας προσφέρει μια πολύ γερή δόση πρωτεΐνης. Το συνδυάζουμε με ό,τι πράσινο λαχανικό έχουμε στο ψυγείο μας και έχουμε άμεσα ένα υπέροχο μίνι χορτοφαγικό γεύμα.

Σολομός

Ο σολομός δεν χρειάζεται πολλή ώρα για να μαγειρευτεί στο τηγάνι. Χρειαζόμαστε μόνο ένα φιλέτο σολομού, το αλείφουμε με πολύ λίγο λάδι και το μαγειρεύουμε για λίγη ώρα σε αντικολλητικό τηγάνι. Συνδυάζουμε με μια γλυκοπατάτα μαγειρεμένη στο φούρνο μικροκυμάτων και απολαμβάνουμε.

Κοτόπουλο

Επίσης, όμως, ένα φιλέτο κοτόπουλο μπορεί να είναι έτοιμο σε πολύ λίγο χρόνο. Ταυτόχρονα, ετοιμάστε μια σακούλα instant καστανό ρύζι, ή σοτάρετε κολοκυθάκια, και έχετε έτοιμο ένα τέλειο γεύμα γεμάτο πρωτεΐνη.

Πηγή: iatronet.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ