2018-06-19 17:12:13
Φωτογραφία για Η Ιαπωνία κατάπιε την Κολομβία
Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και η Ιαπωνία το ήξερε καλά αυτό. Οι «σαμουράι» είχαν χάσει με 4-1 από την Κολομβία στον όμιλο του Μουντιάλ 2014 αλλά στην «Mordovia Arena» τα πράγματα εξελίχθησαν αλλιώς. Η Ιαπωνία κέρδισε με 2-1, πήρε τεράστιο τρίποντο κι έγινε η πρώτη Ασιατική ομάδα που κερδίζει Λατινοαμερικάνους σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για την Ιαπωνία, καθώς στο 3ο λεπτό ο Οσάκο έφυγε μόνος με τον Οσπίνα, εκείνος τον νίκησε αλλά στην επαναφορά ο Καγκάβα έκανε νέο πλασέ και ο Κ.Σάντσες έκοψε με το χέρι. Ο Σκόμινα έδωσε με τη μία το πέναλτι και απέβαλε τον Κολομβιανό στόπερ και ο Καγκάβα από την άσπρη βούλα έγραψε το 0-1. Στο 12ο λεπτό ο Καβασίμα μπλόκαρε μετά από προβολή του Φαλκάο, ενώ στο 15΄ο Καγκάβα έβγαλε ιδανικά για τον Ινούι, ο οποίος από καλό σημείο, πλάσαρε άουτ. Στο 35’ ο Οσάκο έκλεψε από τον Σάντσες αλλά από ιδανική θέση, πλάσαρε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό μετά από σέντρα του Ινούι, ο Οσπίνα έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ
. Στο 34’ ο Φαλκάο προσπάθησε να απειλήσει με εναέρια προβολή αλλά ο Καβασίμα του είπε όχι, αλλά στο 39’ η Κολομβία έφερε στα ίσα το σκορ από το πουθενά. Ο Κιντέρο εκτέλεσε συρτά ένα φάουλ από πλάγια θέση, ο Καβασίμα έκανε τραγικό λάθος και ουσιαστικά μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στο 54ο λεπτό ο Οσάκο μπήκε από αριστερά κι έκανε το σουτ αλλά ο Οσπίνα έσωσε, όπως έκανε και στο 57’ σε σουτ του Ινούι. Ο Χάμες που είχε μείνει εκτός βασικής ενδεκάδας μπήκε στο ματς στο 59ο λεπτό, ενώ στο ίδιο λεπτό οι Ιάπωνες απείλησαν με την κεφαλιά του Γιοσίντα. Στο 61’ το διαγώνιο σουτ του Σακάι πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 72’ ο Οσάκο έδωσε όμορφα στον Σακάι αλλά εκείνος από κοντά πλάσαρε σε σώματα. Και από το κόρνερ, ο Οσπίνα έκανε κακή έξοδο και ο Οσάκο με κεφαλιά έδωσε ξανά προβάδισμα στην Ιαπωνία. Στο 78’ το σουτ του Χάμες από καλή θέση κόντραρε και πέρασε κόρνερ και από εκεί και πέρα οι Ιάπωνες έκλεισαν τους χώρους και  δεν απειλήθηκαν.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ