2018-06-20 22:24:26
Φωτογραφία για Αθεόφοβοι… κλέφτες: Είχαν διαρρήξει 36 εκκλησίες στην Κρήτη
Ούτε ιερό, ούτε όσιο δεν είχαν δύο άνδρες που δεν δίσταζαν να βάζουν «χέρι» σε εκκλησίες ανά την Κρήτη κλέβοντας από τάματα πιστών μέχρι και… ελαιόλαδο!

Η δράση τους έλαβε τέλος χθες τα ξημερώματα όταν οι αστυνομικές αρχές του τόπου, μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα διάρρηξης ενός ναού τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

36 διαρρήξεις ναών μέσα σε 4 μήνες

Μέσα σε τέσσερις μήνες οι δύο Κρητικοί, ηλικίας 33 και 36 χρόνων, είχαν διαρρήξει συνολικά 36 ναούς σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Σητεία, Οροπέδιο Λασιθίου, Μακρύ Γιαλό και δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Η σύλληψη έγινε χθες όταν οι δύο δράστες προσπάθησαν – χωρίς επιτυχία – να «ανοίξουν» έναν ιερό ναό στο Οροπέδιο Λασιθίου με τους αστυνομικούς να τους εντοπίζουν και να τους συλλαμβάνουν. Πάνω τους βρήκαν και κατάσχεσαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες από τις 36 συνολικά διαρρήξεις ναών είχαν κλέψει χρήματα, κοσμήματα, τάματα και χρυσά αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 12.000 ευρώ!


Μάλιστα, έβαζαν χέρι ακόμα και στο… ελαιόλαδο που είχαν οι ναοί για τις ανάγκες λειτουργίας τους ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που κατά την προσπάθειά τους να διαρρήξουν τους ναούς προκαλούσαν φθορές.

Τέλος, όπως προέκυψε κατά την προανάκριση ο 33χρονος δρούσε και μόνος του καθώς τον περασμένο χρόνο – από τον Σεπτέμβρη έως τον Νοέμβρη – είχε διαρρήξει τέσσερις ναούς στον Άγιο Νικόλαο.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ