2018-06-21 02:49:53
Φωτογραφία για Στον «αέρα» οι συμβασιούχοι με 24μηνο – Δείτε την απόφαση
Μπροστά στον κίνδυνο της απόλυσης βρίσκεται το επικουρικό προσωπικό που έκλεισε 24μηνο μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του 1ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με την οποία οι συμβάσεις αυτού του προσωπικού χαρακτηρίζονται άκυρες και ταυτόχρονα οι διατάξεις που παρέτειναν τις συμβάσεις αντισυνταγματικές και αντίθετες με το ΠΔ 164/2004.

Ygeionomikoi.gr

Σύμφωνα με την απόφαση το προσωπικό αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνεται μετά την κοινοποίηση αυτής στα Νοσοκομεία.

Η δημοσιοποίηση αυτής της απόφασης εκκρεμούσε εδώ και ένα εξάμηνο αφού είχε σταλεί στα νοσοκομεία μόνο ένα απόσπασμα.

Ήδη σε μια σειρά νοσοκομεία πάρεδροι αρνούνται να υπογράψουν σχετικά εντάλματα και τα επιστρέφουν αθεώρητα. (Μεσολόγγι – Άρτα κ.α.)

Η απόφαση αυτή δρομολογεί εξελίξεις αφού εκτός από το επικουρικό προσωπικό μπορεί να συμπαρασύρει και άλλες κατηγορίες συμβασιούχων που οι συμβάσεις τους υπερβαίνουν το 24μηνο (όπως το προσωπικό σε καθαριότητα, εστίαση, φύλαξη που έχει υπογράψει ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου).


Η δημοσιοποίηση της απόφασης αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μην σχετίζεται με τις μνημονιακές δεσμεύσεις και την απαίτηση της τρόικα για περιορισμό του αριθμού των συμβασιούχων. Βεβαίως μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων που λόγω της υποστελέχωσης βρίσκονται στο «κόκκινο».

Αποκαλύπτει επίσης ότι οι διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας ότι δεν υφίσταται πρόβλημα ήταν απλώς κούφια λόγια για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων.

Σαν πρώτη αντίδραση η ΠΟΕΔΗΝ κήρυξε την Παρασκευή 22-6 Παννατική Στάση Εργασίας 11 π.μ.-3 μμ και συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. έξω από το Υπ. Υγείας.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ