2018-06-21 19:57:54
Φωτογραφία για Ηχηρές παρουσίες αλλά και απουσίες στην ημερίδα της Ένωσης Στρατιωτικών Βόλου
Του Ηλία Προύφα

Ηχηρές παρουσίες αλλά και απουσίες στη χθεσινή ημερίδα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου - Μαγνησίας, για τις προκλήσεις των νέων.

Η συμμετοχή από πλευράς κόσμου στην πρώτη αυτή διοργάνωση αρκετά μεγάλη. Όπως γράψαμε καλύπτοντας το ρεπορτάζ, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και πλήθος πολιτών έδωσαν το δικό τους παρόν. Ανάμεσα σε αυτούς εκπρόσωποι της πολιτείας, της εκκλησίας και διάφορων φορέων.

Βέβαια δεν έλειψαν και οι εκπρόσωποι στρατιωτικών σχηματισμών της περιοχής, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία, τους συναδέλφους τους. 

Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ενώσεως Βασίλειος Δερβίσης, το παρόν έδωσε εκπρόσωπος της 1ης Στρατιάς από τη Λάρισα, εκπρόσωπος της 1ης  ΤΑΞΑΣ καθώς και εκπρόσωπος του 304 ΠΕΒ, τους οποίους και ευχαρίστησε. 


Ωστόσο αυτό που συζητήθηκε ανάμεσα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε παρευρισκόμενους στρατιωτικούς, ήταν η απουσία εκπροσώπου της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, η οποία ως ο ανώτερος Στρατιωτικός Σχηματισμός στο Βόλο αν και προσεκλήθη δεν παρευρέθηκε. Μπορεί οι ανάγκες και οι υπηρεσιακές υποχρεώσεις του σχηματισμού να μην το επέτρεψαν.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου - Μαγνησίας, όπως πλέον ονομάζεται, είναι ένα επίσημα αναγνωρισμένο βάση νόμου πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο, το οποίο ανήκει στην επίσης αναγνωρισμένη Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), μέλη της οποίας σύμφωνα με σημερινό δελτίο τύπου του ΥΠΕΘΑ, παρέλαβαν από τον Πάνο Καμμένο γραφεία εντός του Υπουργείου.

Η δε διοργάνωση της ημερίδας ανήκε στα πλαίσια δράσεων εξωστρέφειας που πρεσβεύει το Γενικό Επιτελείο Στρατού και προωθεί ο Αρχηγός του Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και η θεματολογία της επιλέχθηκε με γνώμονα το τρέχον έτος μέριμνας προσωπικού, που κήρυξε  το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ